zaterdag 11 mei 2013

Doetinchem 23e 5x5 Estafette - 25 km - 1:46:50 - 11e plaats

Iets over de helft van de wedstrijd
Aan de 5x5 estafette in Doetinchem heb ik in de laatste tien jaar acht keer deel genomen en ik vind het dan ook altijd een gezellige en sportieve middag waar ik graag naar toe ga. Dit jaar staan we zelfs met 15 teams van mijn vereniging AVA'70 aan de start en je ziet deze middag dan ook veel geelhemden op het parcours lopen.

Ik ben, samen met Geert Kip, Hans Jentink, Rob Elijzen en Bert Klutman, ingedeeld in team twee en van dit team ben ik degene die om half twee als eerste van start mag gaan. Nadat dat we aankomen in Doetinchem gaat het steeds harder regenen en zitten we met zijn allen in een overvolle kantine te wachten op beter weer. Ondanks het slechte weer maken we nog gauw even een groepsfoto maar het lijkt wel of het steeds harder gaat regenen. Van warmlopen komt vanmiddag dan ook niet veel terecht als ik me rond kwart over één naar buiten begeef. 

De start is om klokslag half twee en maar liefst 77 teams worden er weggeschoten. De eerste kilometer gat lekker maar daarna lopen we het hobbelige zandpad op en is het soms uitkijken waar je loopt. Op het lange stuk weg na de tweede kilometer had ik veel wind verwacht maar dat valt me gelukkig mee en aan het eind zit zelfs de Kiekjesdief verscholen tussen de bomen onder een hele grote paraplu. Klasse dat je er weer was, Eric. Op het pad langs de sloot is het wat glibberig en eenmaal op de atletiekbaan aangekomen kan ik nog goed aanzetten om onder een mooie 20 minuten te komen (19,49 minuten).

Ons team is in de laatste dagen nog veranderd en Roel Somsen die wegens een blessure moest afzeggen is vervangen door Rob Elijzen. Uiteindelijk komen we net niet in de top tien maar Geert (21.04 min), Hans (20,54 min), Rob (24,54 min) en Bert (20,09 min) lopen een goede wedstrijd en met een eindtijd van 1:46:50 eindigen we op een elfde plaats bij de mannen. Toch een mooie prestatie?

1 opmerking:

Geert zei

Ik heb nog een groepsfoto voor iemand in huis, wie heeft er nog geen één gehad?