dinsdag 28 mei 2013

Samenwerking AVA'70 en Estinea bij Gerard Tebroke Memorialloop



Bij AVA`70 staat op dit moment veel in het teken van de Gerard Tebroke Memorialloop, die op zaterdag 1 juni a.s. zal plaatsvinden. De 13e editie van dit hardloopevenement trekt jaarlijks honderden lopers en loopsters uit de wijde omtrek naar Aalten. Het centrum van het dorp biedt de atleten een prachtig parcours en de vele toeschouwers een prachtig stukje (top)sport. Het dagcentrum “Op de Hoven”, een onderdeel van Estinea, biedt mensen met een verstandelijke beperking activiteiten aan, die passen bij hun niveau en interesse.

Wim Brinkman, medeorganisator van de Gerard Tebroke Memorialloop en tevens werknemer bij Estinea, bracht beide partijen bij elkaar om te bekijken of er op het gebied van samenwerking iets te regelen viel. Er moesten immers voor de deelnemers aan de wedstrijd nog goodybags, een tas met een herinnering, een flesje drinken, een mueslireep en strooifolders gevuld worden en dit zou wel eens een mooie klus voor de cliënten van het dagcentrum kunnen zijn. Voor dit idee bleek inderdaad  belangstelling te bestaan en zo was de eerste stap naar een vorm van samenwerking gezet.

Estinea op haar beurt besloot het oude kantoor aan de Hofstraat, tegenover de Rabobank, beschikbaar te stellen als omkleedgelegenheid. Een ideale locatie volgens de organisatie, want het ligt aan het parcours en op een steenworp afstand van de start- en finish op de Markt. Daarnaast wordt er bij het hoofdkantoor van Estinea, dat aan het parcours ligt, een drankpost ingericht en zullen cliënten en begeleiders zorgen voor het vullen en aanreiken van bekers met water.

Overigens zal er ook aan de wedstrijd door cliënten en medewerkers van Estinea worden deelgenomen en dat er hier de nodige talenten bij zitten, zal duidelijk gaan worden. Bij de zorgverlenende organisatie wordt al enige tijd looptrainingen verzorgd en gezamenlijk deelgenomen aan wedstrijden in de regio. Initiatiefnemers van het Estinea Running Team zijn Geert Wevers, Wim Brinkman en Frank Roos, die behalve werknemer bij Estinea ook alle drie lid zijn bij AVA`70. Het contact tussen beide organisaties was dan ook snel gelegd.

AVA`70 en Estinea zijn allebei erg ingenomen met deze vorm van samenwerking, die gebaseerd is op maatschappelijke betrokkenheid en integratie! 

Geen opmerkingen: