zondag 24 november 2013

Bronzen medaille voor Gert-Jan Wassink op het NK lange cross, helaas geen EK kwalificatie

van links naar rechts Jesper van der Wielen (2e), Khalid Choukoud (1e) en Gert-Jan Wassink (3e)
Gert-Jan heeft zondag de Warandeloop in Tilburg gelopen. Deze internationale crosswedstrijd is tevens het Nederlands Kampioenschap cross en het kwalificatiemoment voor het EK cross. Gert-Jan liep sterk en finishte als 3e op het Nederlands Kampioenschap waarmee hij de bronzen medaille won. In het totale internationale veld eindigde hij als 6e in een mooie tijd van 30.41. Helaas was dit goede resultaat niet goed genoeg om een top 16 klassering te behalen op het EK cross. Omdat Gert-Jan niet voldeed aan deze strenge eis van de Atletiekbond betekende dat voor Gert-Jan dat hij niet wordt uitgezonden naar het EK cross in Belgrado. 

‘’Toen ik maandag het telefoontje kreeg dat ik  niet bij de EK ploeg zat was ik vooral eerst heel  boos en teleurgesteld. Met een snellere tijd en  hogere klassering dan vorig jaar had ik gehoopt  op een EK ticket. Helaas bleek dit dus niet het  geval. Ik baal enorm want ik voel me erg sterk op  dit moment. Ik denk dat ik over twee weken op  het EK weer een stap had kunnen zetten. Jammer  genoeg wordt deze kans me afgenomen door een  omslachtige kwalificatieprocedure. Meer dan  normaal moet ik nu mijn mentale veerkracht tonen  als topsporter en gaan vlammen op andere  wedstrijden.  

Ik hoop dat de mensen uit de regio komende zondag  1 december mij komen aanmoedigen in ’s-Heerenberg tijdens de Montferlandrun.  Meer dan anders heb ik dat nu echt nodig. Ik blijf knokken totdat ik mijn droomdoel  heb bereikt!!!’’ Deze wegwedstrijd van 15 km met start en  finish in het centrum van ’s-Heerenberg geldt als één van de grootste wegwedstrijden  in Nederland. Gert-Jan zou zich wederom moeten meten met grote namen als Koen Raaymakers en Patrick Stizinger (Nederlands kampioen marathon). Wereldkampioen  Wilson Kipsang uit Kenia zal ook starten. De start van de wedstrijd is om 12 uur.

Geen opmerkingen: