zondag 17 november 2013

Hans Sielias loopt 35e marathon van Istanbul

De Bosporus brug
Duizenden renners hebben vanmorgen meegedaan aan de marathon van Istanbul. De enige marathon waarbij deelnemers letterlijke van Azië naar Europa rennen. Ze moesten zich wel aan wat regels houden, want er mocht niet gerend worden over de Bosporus brug. Het zou gevaarlijk kunnen worden. De brug – die toe is aan een opknapbeurt – zou kunnen instorten als duizenden mensen met z’n allen over de brug rennen.
De ‘renners’ moeten naast het rustig aan doen, ook in kleine groepjes lopen. Dit alles vanwege de veiligheid. De kans dat de brug zou instorten is volgens verkeersminister Binali Yildirim ‘1 op de 1000’.  Naast de 42 kilometer, konden lopers ook kiezen voor de 10, 15 en 8 kilometer.
De marathon begon vanmorgen om 09.00 uur aan de Aziatische kant van de stad. Alle afstanden begonnen aan het begin van de Bosporus brug. De lopers die de hele marathon lopen komen langs de bekende bezienswaardigheden in het oude Sultanahmet als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia, ook zullen zij de wijk Bakırköy aan doen. Een mooie tocht langs de Zee van Marmara.
AVA’70 lid Hans Sielias was één van de deelnemers en liep de marathon in een keurige tijd van 3:42:42 uur.

site organisatie

3 opmerkingen:

Geert zei

Hans gefeliciteerd met je knappe prestatie. Ik ben erg benieuwd hoe het in de praktijk er aan toe ging op de Bosporus brug. Moest er echt gewandeld worden?

Ingrid zei

Hans van harte!

Marco zei

Hans Super gedaan, ik hoorde zelfs dat iedereen de brug over moest wandelen ivm. de bewegingen van de brug! mooi tijd.