zondag 12 april 2015

Uitslagen van de 36e Marathon van Rotterdam

Schitterende prestatie van Björn Demkes op de Marathon (2:47:34)

Abera Kuma wint marathon van Rotterdam


De Ethiopiër Abera Kuma heeft de marathon van Rotterdam op zijn naam geschreven. Zijn tijd van 2.06.47 was genoeg voor de winst, maar niet voor een nieuw parcoursrecord. In de laatste kilometers nam Kuma afstand van Mark Kiptoo uit Kenia, die als tweede eindigde in 2.07.21. Zijn landgenoot Bernard Koech kwam als derde over de finish op de Coolsingel.

Het groepje topfavorieten ging zeer snel van start in de Rotterdamse binnenstad, maar een parcoursrecord bleek uiteindelijk te hoog gegrepen op het aangepaste parcours. Op vijftien kilometer liep het groepje met Kenianen en Ethiopiërs zelfs nog twintig seconden onder het wereldrecordschema, maar daarna ging het tempo omlaag. Tot zo'n 30 kilometer liep het groepje ook nog onder het parcoursrecord, maar ook dat bleek te ambitieus.

Kuma werd bij de WK atletiek van 2011 vijfde op de 5.000 meter en in 2013 werd hij vijfde op de 10.000 meter. Eind 2013 liep hij in Dubai zijn eerste marathon. Vorig jaar werd hij derde in Berlijn in een PR van 2.05.56.

Abdi Nageeye kwam in 2.12.33 over de streep: snel genoeg voor de Nederlandse titel, maar niet voor een startbewijs voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Daarvoor had hij onder de 2.11.00 moeten lopen. In het algemeen klassement eindigde Nageeye als negende. Michel Butter liep bij zijn comeback een sterke marathon achter Nageeye. Hij kwam als tweede Nederlander over de streep in een tijd van 2.14.02.
Uitslagen leden AVA'70

Gert Jan Wassink 2:17:34, Björn Demkes 2:47:34, Björn Weier 3:20:15, Gijs Oosterholt 3:42:15 en Monique Klein Goldewijk 4:23:12 


alle uitslagen


site organisatie

Gijs Oosterholt heeft alles gegeven

8 opmerkingen:

Geert zei

Prachtige prestaties van de Aaltense deelnemers!

katja zei

Prachtig om te zien. Genoten vandaag.

Geert zei

Beter kun je een marathon niet indelen Björn, grote klasse. Erg constant gelopen, 25 seconden verschil tussen de langzaamste en snelste 5 kilometer!

Unknown zei

Ging super Geert!!!

ineke mengers zei

Gefeliciteerd Bjørn! Henk en Ineke

Unknown zei

Gefeliciteerd. Klasse

Gerrit zei

Grootse prestatie Björn, geniet ervan! Gert-Jan Wassink is ook AVA lid en is ook te feliciteren even als de andere Rotterdam lopers van onze club!

Geert zei

Bedankt Gerrit, heb het aangepast