zondag 13 september 2015

Foto's, uitslagen en verslag van de 30e Bridge to Bridgeloop in Arnhem

Anky Bruil, vriendelijk zwaaiend naar de fotograaf


Veel jonge winnaars bij Bridge to Bridgeloop

De nog maar 13-jarige Anna Hightower was de snelste deelneemster op de kortste afstand van de 30ste Bridge to Bridgeloop, met een recordaantal van 5.600 verkochte startbewijzen uitverkocht. 

Haar winst is wellicht niet zo verrassend. Hightower won bij de vorige editie ook al de 6 Engelse mijlen. Wel opmerkelijk was haar eindtijd. Voor de 3 Engelse mijlen (4,83 kilometer) had ze slechts 17 minuten en 44 seconden nodig. Dat is bijna 16,5 kilometer per uur, ruim anderhalve minuut sneller dan Famke Heinst (19:27) en bijna twee minuten sneller dan Annemiek Keijser, die met 19:42 minuten derde werd. De motor die de eerste atlete begeleidt tijdens de race bleef vastberaden bij Famke Heinst. De kleine Hightower werd over het hoofd gezien.

Bij de mannen wonnen twee jonge Ethiopische vluchtelingen. De broertjes wonen in Doesburg en trainen bij Argo uit Doetinchem. In een vlammende eindsprint werd de oudste, de 18-jarige Siraj Awal, eerste in 15:58 minuten, twee tellen sneller dan de 14-jarige Yahala Awal.

De winst bij de mannen op de 10 Engelse mijlen ging ook naar een winnaar uit 2014, Frank Futselaar. Er was veel onderlinge strijd op die afstand. Aanvankelijk bepaalde Dorus Arts het tempo. Hij had zich ten doel gesteld onder de 55 minuten te lopen en trok een gat van een meter of dertig.

Futselaar en Dahir Hassan liepen echter op hem in bij de eerste passage van de John Frostbrug. Gedrieën streden ze in een tactische race verder. Arts moest passen toen Futselaar bij het opkomen naar de dijk richting de John Frost een eerste versnelling plaatste. Hassan werd een tweede tempowisseling de brug op te machtig. Futselaar was door ziekte minder snel dan vorig jaar.

Verrassend was de deelname en winst van Wendy Mullink op de 10 mijl. De talentvolle atlete uit Kilder is een tijdje uit beeld geweest. Zij legde zich toe op de duatlon, maar is weer terug en volop in training voor de marathon.

Die aanvankelijke nummer twee is een jongeling. Eline de Jong uit Didam is een atleet van Titus Fierkens. Zij baalde stevig. Zij moest zo veel inleveren dat ze uiteindelijk op het onderste treetje van het podium belandde. Floortje Gierman van Ciko’66 kwam haar nog voorbij.

Met ongeveer 4.400 finishers kwam zo’n 12 procent van de inschrijvers niet opdagen bij de Bridgeloop. Dat is veel, aangezien het weer bijzonder goed was voor een optimale hardloopprestatie.

Klik op de link voor de foto's

3 EM - deel 1


3 EM - deel 2


3 EM - deel 3


6 EM - deel 1


6 EM - deel 2


10 EM - deel 1


10 EM - deel 2


10 EM - deel 3


10 EM - deel 4

uitslagen

site organisatie
Andre Bruil
Sacha Lala Beatse, jongste dochter van onze beroemde fotograaf, bezig aan haar allereerste wedstrijd. En geloof het of niet, ze was bijna te snel voor de Kiekjesdief!

Geen opmerkingen: