zaterdag 12 september 2015

Varsseveld 5e Kramp Run - 5 km - 20.14 min - 72e Plaats

De 5e Kramp Run zit er weer bijna op
Tussen 16.15 en 16.30 uur waren we met het Estinea Running Team uitgenodigd op woonvoorziening de Houtdreef in Varsseveld. Hier werden de startnummers en shirtjes door een cliënt verdeeld en zijn we gezamenlijk naar het centrum van Varsseveld gelopen. Het was maar goed dat we vrijdagavond de startnummers hebben opgehaald want dit ging niet helemaal goed, maar is tot tevredenheid opgelost. Het Business Team van onze zorgorganisatie bestond louter uit cliënten en het is dan ook vermeldenswaardig dat ze onder de 2 uur zijn geëindigd en zelfs nog 5 teams achter zich hebben gelaten, een erg knappe prestatie! De begeleiding en vrijwilligers hebben zich individueel ingeschreven en stonden samen met nog 800 lopers aan de start van deze jubileumeditie.

De zondag voor de Kramp Run heb ik zelf nog mee gedaan aan de Burglauf in het Duitse Gemen. Ik ben al eens beter in vorm geweest en hier moest ik er nog een sprint uittrekken om onder de 21 minuten te blijven. Het doel van vandaag was dan ook om lekker te lopen en proberen om weer in de buurt van de 20 minuten te komen. Na een indrukwekkende minuut stilte viel het startschot en zijn we op weg voor ruim twee ronden door Varsseveld. De doorkomst na de eerste ronde, die ongeveer 100 meter langer is dan de tweede ronde, is 10,08 minuten en het loopt vrij lekker.

In gedachten loop ik eigenlijk van punt naar punt in Varsseveld, Dames Jolinkweg, Svedex terrein, Kramp Hal, paadje langs het Hofshuus en dan gaan we het centrum al weer in. Met een tweede ronde van 10,06 minuten loop ik een mooie eindtijd van 20,14 minuten. Ik haal enkele collega's en cliënten op en mag zelfs de allerlaatste loper begeleiden. Maar wat is hij trots dat hij weer de finish behaald heeft en een medaille om zijn nek krijgt gehangen. Zonder maar één meter te trainen heeft hij de Kramp Run weer tot een goed einde gebracht, klasse! 

Na afloop is het hier altijd genieten van de Top Run bij de mannen en vrouwen. Wat een tempo lopen ze en er mogen dit jaar weer een aantal trainingsgenoten van me aan mee doen. Prachtig om te zien hoe ze alle drie boven zich zelf uitstijgen. Na de Kramp Run volgen nog twee wedstrijden van het Estinea Running Team voor dit jaar. Volgende week vrijdag 25 september de Zorgmarathon op Papendal en zondag 6 december de Montferland Run in 's-Heerenberg
Cliënten, personeelsleden en vrijwilligers van Estinea

1 opmerking:

Katja zei

Mooi geschreven Geert.