donderdag 10 september 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 98

Victor Duurland (links) en Kylian Klein Hesselink in de officiële shirts
A team on a mission! 

Als een legerofficier marcheert Victor door de kamer. Zijn handen houdt hij samengevouwen achter zijn rug. Met een koele doordringende blik kijkt hij dwars door iedereen heen. Voor hem zitten vijftien zenuwachtige jongens en mannen die wachten op het oordeel. Hoor ik er bij of val ik af? Hij spreekt in termen als de zes ‘uitverkorenen’ of ‘gelukkigen’. Hij windt er geen doekjes om. Na 35 slopende minuten is het hoge woord eruit. De verslagenheid bij de negen ‘ongelukkigen’ is groot. “Volgend jaar beter”,  krijgen zij nog mee als laatste houvast. De zes ‘uitverkorenen’ verkeren in een jubelstemming. “Genoeg gelachen”, wordt hen streng meegedeeld. Het Victor’s Fruit-businessteam is geformeerd en heeft een duidelijke missie: de overwinning bij de vijfde Kramp Run.

Victor Duurland is Victor’s Fruit. Hij is naast directeur van de bosbessenfirma ook voorzitter van de raad van toezicht en de hoogste baas van de raad van commissarissen. Victor is gebrand op een goed resultaat. Hij is vastberaden om zijn onderneming uit te laten groeien tot een toonaangevende multinational. De Kramp Run is in zijn ogen de eerste stap naar succes. Van zijn teamgenoten eist hij een grote mate van discipline. Geen drank of drugs en het contact met vrouwen moet geminimaliseerd worden. Victor heeft in zijn strijdplan de vijf ‘T’s’ opgenomen. Talent, Trots, Teamspirit, Toewijding en Tot het gaatje. Onlangs heeft hij in het vakblad voor ‘telers van vruchten die afkomstig zijn van planten die behoren tot de heidefamilie’ zijn team al gepresenteerd. Voor de mensen die dat blad niet lezen; hierbij een korte introductie van het dreamteam.  
The Godfather: Deze bijnaam behoort toe aan Victor. Met zijn charisma dwingt hij natuurlijk leiderschap af. Als hij een kamer binnenstapt, gebeuren er vreemde dingen. Met zijn charmes weet hij mensen in vervoering te brengen. Hij maakt het onmogelijke mogelijk. Deze bevlogen hardloper, die op zondagen onder de lat staat van SC Varsseveld 7, heeft een persoonlijk record van 19.46 minuten.
De Rat: Sam ter Haar is een bloedzuiger. Een smeerlap die mensen tot waanzin kan drijven. Hij slaat toe op momenten dat je het niet verwacht. Toegegeven; een 400 meter past meer in zijn straatje. Toch heeft hij met 19.45 minuten (een seconden sneller dan The Godfather) een prachtig record.

Mooiboy: Kylian Klein Hesselink is zonder twijfel de knapste van het stel. Dit weet hij zelf ook dondersgoed en loopt hier doorgaans mee te koop. In het uitgaanscircuit is hij een getapte jongen. Met zijn looks en vlotte babbel krijgt hij veel voor elkaar. Op hardloopgebied is hij daarentegen minder op dreef. Dit seizoen trekt hij bij wedstrijden nog geen worst van tafel. Is Kylian, die ooit 18.59 minuten liep, op het moment suprême weer de oude?    
De pitbull van ‘t Slaa: Luuk te Brake is een geniale tuinarchitect. Hij is geboren met groene vingers en behoort in de hovenierswereld tot de absolute top. Op loopgebied heeft hij ook zijn sporen verdiend. Als hij zich ergens in vastbijt, laat hij nooit meer los. Deze mentaliteit legt hem geen windeieren. Hij heeft net als Kylian een persoonlijke besttijd van 18.59 minuten. Zijn trainingsmaten noemen hem vaak ‘de kampioen van de training’. Kan hij het ook in een wedstrijd?
De onvoorspelbare: Het kan vriezen en het kan dooien. Erwin Wamelink is een onberekenbare factor. In 2014 zette hij zijn PR op 17.12 minuten. Maar dit geeft geen enkele garanties. Hij is wisselvalliger dan de weeromstandigheden in Schotland maar heeft af en toe een fenomenale uitschieter. Vorig jaar sloeg de Kramp Run een geweldige deuk in zijn ego. Neemt hij zaterdag revanche?
New kid on the Block: de bijnaam is geen verwijzing naar een inwoner uit Maaskantje. Het gaat hier om Tim Mengerink. Eén van de grootste talenten uit de Ava-stal. De jongste telg uit het team dook dit jaar al onder de 18 minuten. (17.49 min) Hij is in bloedvorm en een ‘dark horse’ voor een individuele podiumplek. De kleine man is in staat om grote daden te verrichten.
De virtuoos: Alle ogen zijn gericht zijn op Tim te Brake. Hij kan in de regio niet meer normaal over straat. Overal waar hij aan de start verschijnt, baart hij opzien. Het ene na het andere PR loopt hij uit de boeken. Het is een kwestie van tijd voordat hij zijn PR van 17.18 minuten aan gruzelementen loopt. Een uitnodiging voor de TopRun wees hij resoluut van de hand. Hij is de grote man van het team en gaat zaterdag iets bijzonders laten zien, wees daar maar op voorbereid!

8 opmerkingen:

Geert zei

Ik hoop dat jullie die torenhoge druk aankunnen, succes er mee!

André Balke zei

Een sprankelend, dynamisch, fris en fruitig Team. Dat belooft wat voor de Kramp run. Succes mannen.

Katja zei

Mooi geschreven Erwin.

André Bl zei

Mooi zo'n 'Keep on Dreaming' team!!
Knappen met die lollie!

Lisa zei

Toppers succes!

Frank zei

Ik heb een flinke som euro`s bij het plaatselijke gokpaleis ingezet op de titel voor deze geoliede fruitmachine......

Marco (Barlo) zei

Succes Mannen, een heerlijk sprookje dat ik in een keer uit las :) Ik ga voor Top Team Ottevanger Milling Engineers..

Dirk zei

Of is hier sprake van jeugdige overmoed........