vrijdag 25 september 2015

Papendal 8e Zorgmarathon - 4,2 km - 16,41 min - 37e plaats

Nederlands Kampioen
Aan de top komen is moeilijk, maar aan de top blijven is nog veel moeilijker. Dit is een veel gehoorde uitspraak in de topsport. Estinea staat op vrijdag 25 september voor de ondoenlijke taak om hun nationale titel voor zorginstellingen te verdedigen. Tijdens de 8e zorgmarathon op sportpark Papendal presteert het achttal van Estinea 1 het onmogelijke. Met een prachtige eindtijd van 2.54 uur is het team, net als in 2014, sneller dan al zijn concurrenten.  

Meer dan 160 teams, waaronder twee van Estinea, doen een gooi naar de Nederlandse titel. Ieder team loopt, in estafettevorm, een marathon. Ieder teamlid loopt een afstand van 4,2 kilometer. Het eerste team van de Achterhoekse zorginstelling bestaat uit: Frank Roos, Geert Wevers, Wim Jentink, Roy Ebbers, Erwin Wamelink en de nieuwe aanwinsten Bernd Nijman en Inez en André Balke. De ploeg komt met hoge verwachtingen naar Papendal maar merkt al snel dat de tegenstand van hoog niveau is. Geert Wevers start met een lichte kuitblessure. Ondanks de pijn positioneert hij het team voorin het veld. Gedurende de marathon is het stuivertje wisselen tussen de voorste teams in de wedstrijd. De ijzersterke slotloper, Frank Roos, is sneller dan zijn directe opponenten en weet hiermee de overwinning binnen te slepen. 

Bij de prijsuitreiking mag het team twee keer het podium op. Ze winnen het ploegenklassement en worden ook gehuldigd als snelste ploeg uit Gelderland. Als klap op de vuurpijl wordt het sterrenensemble toegezongen door Lee Towers met ‘zijn’ you’ll never walk alone! Uiteraard zingen de winnaars, vanaf het ereschavot, met volle borst mee.

Tijden Estinea team 1: Erwin Wamelink: 15.49m en 15.58m, Frank Roos: 16.17m, Wim Jentink: 16.30m en 17.13m, Geert Wevers: 16.46m, Roy Ebbers: 17.26m, André Balke: 18.43m, Inez Balke: 19.29m, Bernd Nijman: 21.05m

De feeststemming zit er goed in als de Estinea-lopers het sportterrein verlaten en alle deelnemers zijn vastberaden om volgend jaar de hattrick compleet te maken.

Geen opmerkingen: