donderdag 17 september 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 99

Het winnende team van Victor's Fruit
Victor’s Fruit geeft Kramp Run kleur

Varsseveld: 17 september 2015

Het team van Victor’s Fruit uit de Heelweg heeft op indrukwekkende wijze de 5e editie van de Kramp Run gewonnen. Het zevental laat in Varsseveld geen spaan heel van de concurrentie. Als klap op de vuurpijl verpulvert de bosbessenfirma het parcoursrecord met anderhalve minuut. “Dit overtreft al onze verwachtingen”, zegt een tot tranen geroerde Victor Duurland, directeur van het bedrijf. Het team van Harrie Arendsen wordt, net als in 2014, tweede en KAB accountancy maakt het podium compleet

“In tegenstelling tot het team van Harrie Arendsen, werken wij wel allemaal voor het bedrijf”, vertelt Luuk te Brake, hoofd inkoop, na afloop van de wedstrijd. “Laten we eerlijk zijn, dat team van Arendsen is gewoon een bij elkaar geraapt zooitje. Oneerlijke concurrentie”, voegt hij eraan toe. Het team van Victor’s Fruit bestaat naast Duurland en Te Brake uit: Tim te Brake (winnaar Hooilandrun 2014 en jongste broer van Luuk), Kylian Klein Hesselink (voormalig topvolleyballer), Sam ter Haar (400m specialist), Tim Mengerink (zilver Koningsloop 2014 en 2015) en Erwin Wamelink (ex-topatleet). “In de aanloop naar de wedstrijd zijn er vijf atleten uitgevallen met een voedselvergiftiging, toen kwam er een plaatsje in het team voor mij vrij”, aldus een dolgelukkige Sam ter Haar, bosbessenplukker in de zomermaanden.

Op voorhand zijn Tim te Brake en Tim Mengerink, beiden van de afdeling Marketing en Communicatie, de belangrijkste troeven van het 7-koppige gezelschap. Zij voldoen met 18.01 minuten en 18.04 minuten aan de verwachtingen. Erwin Wamelink zet met 18.26 minuten de derde tijd neer. “Ik ben erg trots op de jongens. Ik heb mijn beste tijd gehad en ik vind het prachtig om te zien hoe de jonge garde zich ontwikkeld”, zegt een zichtbaar geëmotioneerde Wamelink, voorzitter van de raad van commissarissen. Luuk te Brake zet de vierde tijd neer. Hij noteert 19.30 minuten. Kylian Klein Hesselink (directiesecretaris) werkt hard aan zijn vorm en is duidelijk op de weg terug. Victor Duurland geniet volop tijdens de wedstrijd. “Al die honderden fans langs de kant, dat doet me echt wat. Volgens mij liep ik net onder de 22 minuten, maar dat is bijzaak.” Sam ter Haar passeert de finish met gemengde gevoelens. “Natuurlijk ben ik blij met de teamprestatie, maar zelf liep ik als een natte krant met tegenwind.” De vier snelste tijden worden bij elkaar opgeteld en levert een temresultaat op van 1.13.59 uur. Hiermee verpulvert het team het parcoursrecord uit 2014. Iselinge Hogeschool kwam vorig jaar tot 1.15.26 uur.

Victor Duurland kijkt enkele dagen na het evenement al vooruit naar 2016. “Volgend jaar zullen we uiteraard onze titel verdedigen. Ook bij de Gerard Tebroke Memorial zijn we van de partij.” Over de teamsamenstelling is hij heel duidelijk: “Ik ben heel loyaal naar mijn jongens, maar ik moet ook een signaal afgeven. Sam heeft echt een wanprestatie geleverd en hij moet zich in de kwalificatiewedstrijden écht bewijzen. Ook de posities van Luuk te Brake  en Erwin Wamelink staan op de tocht. Dit zijn inmiddels dikke twintigers en ik merk dat er weinig rek meer inzit. Er staat jong talent te trappelen om hun plek in te nemen.” Toch wil hij niet te veel op de feiten vooruitlopen. “We gaan eerst genieten van de overwinning. De pers staat te dringen voor de poort en er staan een handvol sponsorverplichtingen op het programma. Vanaf november gaat de knop om en focussen we ons volledig op het nieuwe seizoen.”

Geen opmerkingen: