vrijdag 18 september 2015

Zevenheuvelenloop zit al bijna vol

Zevenheuvelenloop zit al bijna vol
De inschrijving voor de Zevenheuvelennacht (7 kilometer) zit bijna vol. Ook de inschrijving van de Zevenheuvelenloop (15 kilometer) zal vroegtijdig worden gesloten vanwege het bereiken van de deelnemerslimiet voor beide Nijmeegse hardloopevenementen. "Waarschijnlijk al dit weekeinde", zegt directeur Ronald Veerbeek van de stichting Zevenheuvelenloop.

Aan de 7 kilometer op zaterdag 14 november kunnen 7.000 lopers meedoen, aan de 15 kilometer op zondag 15 november 25.000 individuele lopers en 10.000 bedrijvenlopers. Hij zegt niets te merken van een verminderde belangstelling voor de najaarsklassieker. "De Zevenheuvelennacht gaat zelfs sneller dan vorige jaren."

Recreatieve hardloopclubs klagen wel dat sinds een aantal jaren het aantal aanmeldingen van beginners afneemt. Ook blijven minder recreanten lid van de club, nadat ze eenmaal een prestatieloop met succes hebben afgerond.

Koen Breedveld, hoogleraar Sportsociologie van de Radboud Universiteit, en Toine van Wilderen, directeur van Lopers Company Nederland, zeiden onlangs in De Gelderlander dat er allerlei signalen zijn die erop wijzen dat een verzadigingspunt is bereikt wat het aantal hardlopers betreft. Volgens Veerbeek betekent dat niet dat de Zevenheuvelenloop minder in trek is.

Geen opmerkingen: