dinsdag 15 september 2015

Aalten Zomeravond Run - 5 km - 20.35 min - 28e Plaats

De duisternis valt al bijna in als ik over de finish kom
Tussen de Kramp Run in Varsseveld en de Zomeravond Run in Aalten zitten maar drie dagen en op de maandag ben ik ook nog van mijn werk in Varsseveld naar huis gelopen. Geen wonder dat de beentjes dinsdagavond wat stram aanvoelen en ik niet 100% gemotiveerd ben. Toch doe ik altijd ontzettend graag mee aan de wedstrijden van AVA'70 en ik vind ook dat je al die vrijwilligers die er nu al weer staan niet kunt teleurstellen. De wedstrijd is verplaats naar september omdat op dinsdag 7 juli de weersomstandigheden te onheilspellend (warm/onweer) waren om de loop door te laten gaan. Een nadeel is dat de 10 kilometer nu geschrapt is.

Samen met Gerdy Hoornenborg loop ik tot de twee bruggen in het Walfortbos warm maar echt van harte gaat het dan ook niet. Gerdy wil graag onder de 21 minuten lopen en vraagt of ik haar niet wil hazen maar laat ik eerst zelf maar eens zien of ik daar onder kan komen. Er staan nog ruim 130 deelnemers aan de start en dat valt me niet tegen. Na ruim een kilometer word ik toch wel door verschillende mensen ingehaald en enkele kilometers verder komt zelfs mijn neef Rinke ter Haar me voorbij. Hij zit hier al een tijdje op te azen en vandaag is het zover dat hij mij verslaat. Gefeliciteerd en een mooie prestatie Rinke maar je bent nog niet van me af!

In de laatste kilometer kom ik bij Paul Meekes van Lopersvereniging Groenlo en Dirk Nijmeijer van AV Archeus te lopen. Op het fietspad langs de grote weg blijf ik er maar achter en gaat het me eigenlijk net iets te langzaam af. In de tunnel haal ik ze in, moedig ze nog aan om mee te gaan maar het lukt hen net niet. Toch finishen we, ruim onder de 21 minuten, aardig bij elkaar in de buurt en zitten de Zomeravondlopen van AVA'70 er voor dit jaar op.

Gerdy kan haar doel net niet halen (21,11 minuten) maar staat al weer op het podium. Na haar overwinning bij de Kramp Run, staat ze nu op de derde trede. Het is een drukke wedstrijdmaand voor me want gisteren (zondag) stond de Landschapsmarathon in Winterswijk al weer te wachten maar die heb ik lekker ontspannen als training gelopen. Samen met Jeannet Schutte en Dick Lubbers proberen we onder de 4.30 uur uit te komen, of dat gelukt is lees je over enkele dagen.

1 opmerking:

Rinke zei

Mooi stuksken Geert. Ik heb lang genog teggen ow achterkante an ekekken. Noo bekiek de mienen maor ens ne hötjen!