zondag 27 september 2015

Na vijf jaar vuurt kanon weer startschot Posbankloop af



VELP - Voor de 21e keer hebben duizenden mensen in Velp de Posbankloop gelopen. Om 13.00 uur vuurde een kanon het startschot af vanaf de kruising van de President Kennedylaan en de Hoofdstraat
Dit jaar telde de loop na 21 jaar zijn 50.000e inschrijving. Martin Veltink uit Dieren was de gelukkige. Als 50.000e deelnemer kreeg hij een speciaal Posbankloop shirt uitgereikt, een V.I.P. behandeling en voor alle aankomende edities gratis deelname.
De lopers konden kiezen tussen een afstand van 6,2 km en 15 km. Om 12.30 uur was er ook een Coop Kidsrun van 1000 meter.
Uitslagen Aaltense deelnemers 15 kilometer: Gerrit Dijkslag 59,13 min, Gerrit-Jan Jansen 1:07:39, Rinke ter Haar 1:12:21, Heidi Scholten 1:36:05

3 opmerkingen:

Geert zei

Moet je eens letten op de fotograaf die midden op het parcours blijft staan en na enkele seconden omver wordt gelopen. Verwacht je toch ook niet als daar iemand staat?

Geert zei

Een fotografe is zondag in Velp bij de start van de Posbankloop onder de voet gelopen. Het gaat goed met haar, zegt de organisatie. De fotografe was voor de organisatie aan het werk. Ze stond midden op de weg. Toen de meute in beweging kwam, ging het al snel mis: een van de hardlopers botste frontaal op haar. De fotografe viel achterover en belandde met haar hoofd op het asfalt.

'Het gaat goed met haar', zegt Ramon Rijckaert van de organisatie. 'Ze is door de EHBO behandeld en is daarna naar de huisartsenpost gegaan. Ze liet me net weten dat de wond in haar achterhoofd is gelijmd.'

'Het was de bedoeling dat ze wat meer aan de zijkant zou gaan staan', weet Rijckaert. 'In de hectiek kan het gebeuren; een leermomentje voor ons en voor haar.' De fotografe was nog niet voor commentaar bereikbaar.

Gerrit zei

Wie gaat daar dan ook staan, als je vierde, vijfde rij staat en op haar opstormt zie en verwacht je zo iets ook niet. De organisatie had haar daar weg moeten halen, had heel anders af kunnen lopen.

Was overigens weer een prachtige wedstrijd, waarbij het alleen jammer was dat je na afloop niet kon douchen. Kilometerbordje 14 stond ook niet op de juiste plaats.
Als ik het vanuit Zwitserland goed heb gezien heb ik voor de derde keer een horloge op de muur gewonnen. :)