zaterdag 5 september 2015

Aankondiging van de 1e Herfstloop Liemers in Babberich

Nieuw op de Gelderse hardloopkalender
De Gelderse hardloopkalender wordt uitgebreid met de Herfstloop Liemers in Babberich. Er zijn Runs van 3, 5 en 10 kilometer, er zijn Jeugdlopen en er is een Kidsrun. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Sport en Bewegen Liemers in nauwe samenwerking met Titussport en Atletiekvereniging de Liemers. Het zal een jaarlijks terugkerend evenement worden op de 1e zondag van oktober. De start en finish van de verschillende Runs zijn op sportpark de Buitenboom in Babberich.

Uniek aan de loop is dat het parcours loopt via Landgoed Halsaf. Het landgoed, dat in de Middeleeuwen nog een echt kasteel compleet met ophaalbrug was, is in de 18e eeuw afgebroken en vervangen door een landhuis. Het verhaal van de stoere dienstbode van Halsaf is al oud, reeds in 1741 was er een versie: Een dienstmaagd, die ‘s nachts alleen thuis was, wordt aangevallen door een als hoogzwangere vrouw vermomde struikrover, die ze handig beetgenomen hebbend de hals afsneed. Inmiddels is het landhuis gerestaureerd tot een Bed & Breakfast en zijn er zalen voor vergaderingen en recepties.

Via Kwartiersedijk (een onverhard landweggetje met veel groen; de dijk is genoemd naar een naburig staats kampement dat hier lag in de Tachtigjarige Oorlog) en langs Rivo Torto (camping, recreatiepark en buitenbad “Het Kwartier”) kom je weer terug bij start/finish.

Klik voor meer informatie op onderstaande link

site organisatie

Geen opmerkingen: