zaterdag 12 september 2015

Gerdie Duenk loopt in Frejus-St. Aygulf (Frankrijk)

Gerdie Duenk in het Franse Frejus-St.Aygulf, een plaatsje aan de Cote d"Azur
Vakantie, zoals de meesten onder ons zich voor de vakantie gaan oriënteren op de omgeving waar je naar toe gaat, viel mijn oog op een "dorpsfeest" in het plaatsje waar wij gingen verblijven. Mijn Franse taal/kennis is minimaal maar kon er nog net op uitmaken dat er een 10 km wedstrijd gehouden ging worden. Zaterdagavond 18.00 start,  jullie de Kramp Run, ik de Grande Omelette Run. Koffer inpakken, hardloopschoenen mee, AVA shirt mee. Aangekomen in het hotel gelijk geïnformeerd, grote teleurstelling, volgens receptionist was dit feest afgelopen weekend reeds geweest. Gek, wist het toch haast zeker. Enigszins teleurgesteld, maar was vastberaden om dit verder uit te zoeken. Gedurende de week kwam ik erachter dat ik het toch bij het rechte eind had. Receptioniste had zich vergist. 

Die zaterdag overdag vertoeft in St Tropez, Magic Johnson nog tegengekomen. Mooie stad trouwens. Terugweg op de veerboot gebaarde de kapitein nog iets in het Frans, duurde lang voordat wij doorhadden dat hij waarschuwde voor de golven, vandaar dat de bovenverdieping ook gesloten was. Net op tijd nog veilig binnen kunnen komen, de resterende achterblijvers op het dek haalden wel een nat pak. Op tijd weer terug in het hotel. Had die dag natuurlijk ruim water gedronken.Tussen de wc gangen door kon ik me inschrijven bij het dorpsplein. Matig Engels sprekende organisatie, maar kon alles dacht ik wel invullen op het formulier, nog effe weer naar het hotel om de outfit aan te trekken. Wilco de knip mee, gezellig een paar biertjes op het dorpsplein. Ben er met een uurtje wel weer verzekerde ik hem.

Aangekomen op het dorpsplein gelijk in mijn Intratuin shirt aangesproken door Floris Jan Koole, tjonge tjonge, effe Google en wat een prestaties die man. Hij wenste me succes. In het startvak wederom aanspraak door een loper uit Den Helder, leuk hoor. Hij ging ook effe uit de doeken doen hoe het parcours was, was dus enigszins voorbereid. Het startschot viel en gelijk de bult op, duurde een tijd voordat ik het ritme goed te pakken had. Natuurlijk zoals altijd veel te hard van start, maar wel genoten onderweg. Allé Alle Madame, werd van alle kanten toegejuicht. Goede verzorgingsposten en nadien ook super verzorgd. Ik finishte net niet binnen het uur, ach wat doet het ertoe.

Tijdsregistratie, dus gelijk uitslagen kijken,  male (man) stond ik tussen,  dus moest ik de Franse Marco van Rijs effe overtuigen dat ik een female was. Scheelde toch weer een paar plaatjes in de ranglijst. Ik was de eerste Nederlandse dame, helaas was daar geen prijsje voor. Ik heb genoten, net als jullie van de Kramp Run, ga gauw afsluiten en we drinken op de Kermis wel een biertje. Ik ga nog een weekje genieten aan de Cote d' Azur. 
Met Floris Jan Koole, een Nederlandse triatleet die in Frankrijk woont

1 opmerking:

Marco (Barlo) zei

Leuk verslag Gerdie! zo maak iej nog een wat met op vakantie :)