woensdag 14 oktober 2015

Aankondiging van de 2e Slingetrail in Winterswijk

Prachtige omgeving om in te lopen
Aankondiging Slingetrail Winterswijk

Na het succesvolle debuut van de Slingetrail vorig jaar kon een vervolg bijna niet uitblijven. Runvision presenteert daarom op 8 November 2015 de tweede editie. De diverse routes voeren zoveel mogelijk via zand- en bospaden door het prachtige buitengebied van Winterswijk. Vooral op de langere afstanden is er volop de gelegenheid om te genieten van prachtige stukjes bos waar de Bovenslinge nog ouderwets vrij kan meanderen door het bos. Ook komt het typische Winterswijke coulissenlandschap, waarin bos worden afgewisseld door akkers, weilanden, essen en houtwallen, hier prachtig tot zijn recht. 

Hoewel de route zoveel mogelijk onverhard is moet er toch regelmatig een verharde weg overgestoken worden of een kort stukje gevolgd. De lopers zullen hierbij de normale verkeersregels moeten volgen. Het parcours is qua zwaarte te kwalificeren als natuurloop/eenvoudige trail, hoewel er ook pittige stukken in zitten (vooral als het een aantal dagen geregend heeft). Het is dan ook zeer geschikt voor lopers die kennis willen maken met trailrunning of eens een verdere afstand willen lopen dan normaal.

Er zal worden gestart op meerdere afstanden, te weten 9, 19 en 35 km. De routes zijn ongeveer gelijk aan vorig jaar. De afstanden kunnen nog iets veranderen afhankelijk van toestemming van eigenaren en dergelijke. Voor het grootste deel van de routes is het echter al rond, dus heel veel zal er niet meer veranderen.

Kosten
9 km EUR 10, na-inschrijving 12.
19 km EUR 14, na-inschrijving 16.
35 km EUR 16, na-inschrijving 18.

Let op!! Na-inschrijving is alleen mogelijk als het maximum aantal deelnemers niet bereikt is! Als we het maximum aantal deelnemers bereikt hebben wordt de inschrijving gesloten. Wil je zeker zijn van deelname, schrijf dan op tijd in via
www.slingetrail.nl/inschrijving  
Bij na-inschrijving is de stamppot na afloop niet inbegrepen.

Recreatiepark ’t Winkel is ook dit jaar weer onze gastheer. Parkeren, omkleden, douchen, een hapje en een drankje na afloop, het is allemaal weer goed verzorgd en Achterhoeks gemoedelijk. De stamppot na afloop (vorig jaar een groot succes) zit bij de prijs inbegrepen. Maar als je geen gebruik wilt maken van de stamppot, we hebben nu de mogelijkheid op het inschrijfformulier om dat aan te geven. Je kijgt dan EUR 2 korting.

1 opmerking:

Henrie zei

Oproep aan alle AVA-janen!! Op zondag 8 november wordt de 2de editie van de Slingetrail gehouden en net als vorig jaar zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers voor bemannen van de verzorgingsposten en parkoersweepers achter de laatste lopers aan. Loop je zelf niet mee, maar ben je wel bereid je nuttig te maken stuur even een mailtje naar henrie@3dnb.nl of naar info@slingetrail.nl. Voor info zie: www.slingetrail.nl
Namens de organisatie alvast onze dank!