zondag 18 oktober 2015

Wehl 2e Herfstloop - 5 km - 20.23 min - 6e plaats M50

Na twee kilometer ben ik flink onderuit gegaan
Na wat last te hebben gehad van enkele lichte blessure's, wordt het weer eens tijd om een wedstrijd te gaan lopen. De Stichting Sport Promotie Wehl heeft dit jaar de Herfstlopen op zich genomen om onder andere wat vernieuwing in de organisatie te brengen. Dat wil ik wel eens met eigen ogen zien en het is ze inderdaad goed gelukt. Het aantal herfstlopen in de maand oktober is terug gegaan van drie naar twee en als we uit de auto stappen klinkt ons de muziek al vrij hard in de oren. De 10 kilometer lopers zijn al om 9.00 uur vertrokken en vijf kwartier later is nu de start van de 5 kilometer.

Het startvak ligt in vergelijking met de eerdere edities ook zo'n 50 meter naar achteren en dat betekent dat het parcours wat langer is geworden ten opzichte van de vorige jaren. In de uitslagen van vorige week vielen me de tijden van mijn leeftijdsgenoten Ger de Jong (19,50 minuten) en Peter Wissing (19,58 minuten) op. Prachtige tijden en ik besluit om te proberen met deze lopers mee te gaan. De eerste kilometers lukt dat prima en loop ik precies tussen beide heren in. 

Na het asfaltgedeelte gaan we het bos in, begroet de Kiekjesdief even en kan nog goed bij beide heren in de buurt blijven. In een bocht net voor het eerste bruggetje lopen de meeste atleten om een plas water heen, maar ik besluit, eigenwijs dat ik ben, de binnenbocht te nemen om zodoende een plaatsje op te schuiven. Dat had ik beter niet kunnen doen, mijn linkervoet glijdt weg en ik ga flink onderuit. Ger heeft hier, hoor ik na de wedstrijd, niets van gemerkt en Peter snelt mij voor bij. Binnen enkele seconden sta ik weer op en zo op het eerste gezicht heb ik er niets aan over gehouden. Mijn ritme ben ik wel even helemaal kwijt en langzaam lopen beide heren bij me vandaan. Weg is mijn tijd van rond de 20 minuten denk ik nog en probeer weer in het goede tempo te komen.

Als we het bos uit zijn, probeer ik in de straten van Wehl nog wat aan te zetten en eindig ik toch nog in een mooie tijd van 20.23 minuten. Ger loopt een tijd van 19,40 minuten en Peter doet er iets langer over (19,53 minuten). Als ik niet onderuit was gegaan had er dan een tijd van onder de 20 minuten ingezeten, is de vraag die ik mezelf naar de finish stel. Gezien de tijden van beide heren zou je het haast denken maar zelf denk ik dat mijn val me nog geen 10 seconden heeft gekost. Toch geeft deze wedstrijd me wel het gevoel om nog eens een keer weer onder die befaamde grens te komen, maar dan zal wel alles mee moeten zitten!

1 opmerking:

Dirk zei

Je bent een held.
Nooit opgeven