donderdag 8 oktober 2015

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 102

“Lianne kan aardig lopen, maar in het water lijkt ze net een manke struisvogel met epilepsie.”
“Een manke struisvogel met epilepsie”

De inspecteur van de NTB friemelt wat aan zijn snor. Hij heeft zojuist met veel precisie zijn apparatuur te water gelaten en het is slechts een kwestie van tijd voordat hij alles weer naar boven hengelt. Vluchtig neemt hij nog een hijs van zijn peuk en bukt zich voorover. Langdurig bestudeert hij de cijfertjes op de thermometer. ’15,7 graden”, zegt hij op kalme toon tegen zijn collega die op het strand staat. “Mooi, dan kan het gewoon doorgaan”, roept de ander terug. 

Wim Rensink is de laatste topatleet die is toegevoegd aan het ijzersterke deelnemersveld van de 16e Run-Bike-Run. Wim die bij het grote publiek beter bekend staat als ‘de sloffer’ is met zijn karrenvracht aan ervaring één van de outsiders. Wim start niet op de mini-triatlon, maar op het klassieke ren-fiets-ren onderdeel. Hij moet onder meer zien af te rekenen met leeftijdsgenoot Sien Meinen. Meinen is in het verleden al meermaals met eremetaal naar huis gegaan. Mart Slotboom is door de toevoeging van de triatlon plots de topfavoriet op de klassieke afstand. Hij schurkt al jaren tegen het podium aan en nu kan hij eindelijk toeslaan. Concurrenten als Tim te Brake, Victor Duurland, Dirk Vreman en André Balke maken allen hun opwachting op de nieuwe discipline. Debutant Anky Bruil heeft aangegeven dat ze ‘zwaar geschut’ gaat inzetten. Van haar wordt veel verwacht. De bloedfanatieke Inez Balke kent geen genade. “Al fietst Anky op een E-bike, mij gaat ze niet verslaan.”

De verrassendste namen op de deelnemerslijst zijn die van Gerdie Duenk en Lianne ter Haar. Op loopgebied hebben deze twee kopvrouwen uit de Ava-stal alles al bereikt. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Speciaal voor dit evenement heeft Lianne ter Haar een wetsuit aangeschaft. Naar het schijnt loopt ze hier al sinds dinsdag in rond. Duenk, die volgend jaar haar debuut maakt op de marathon, heeft al aangegeven dat Ter Haar eigenlijk geen partij voor haar is. “Lianne kan aardig lopen, maar in het water lijkt ze net een manke struisvogel met epilepsie.”

Bij de duo’s en de trio’s valt vooral de naam Posthumus op. Deze veelgeprezen familie staat met zes deelnemers aan het vertrek. Vader Dave had een opmerkelijke uitspraak tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement. “Het is nog heel pril en ik mag er eigenlijk niks over zeggen, maar over een jaar of zes staan we misschien wel met zeven Posthumusjes aan de start...” Frank en Antina Roos doen eveneens een gooi naar de zege. Anita, sportvrouw van 2013, neemt het loopwerk voor haar rekening en ze lijkt haar vorm van twee jaar terug weer te hebben gevonden. Marco van Rijs gaat met zijn Ingrid op jacht naar zijn eerste prijsje. Van Rijs is in al zijn deelnames buiten de prijzen gevallen. Zaterdagmiddag om klokslag half 5 hoort Van Rijs of die voor het eerst in zijn leven het podium mag bestijgen.

Zaterdagmiddag om 13:30 uur begint het spektakel. Deelname is uiteraard nog mogelijk maar supporteren wordt ook erg op prijs gesteld.

5 opmerkingen:

Katja zei

Dat gaat een mooi spektakel worden haha

Andre Balke zei

Erwin leuke voorbeschouwing voor aanstaande zaterdag. Ik krijg er nu echt zin in. Vanmiddag wordt de Aqua Sphere Wetsuit Phantom van beslist.nl met buitenboordmotor door DHL bezorgd. Dus dat zwemmen wordt een fluitje van een cent.

Gerdie Duenk zei

Ligt het cruise schip al klaar?

Dave zei

Niks 7. 6 familieleden van AVA'70 is voldoende.

Frank zei

Vanmorgen effen getraind op het geheel verkeersvrije parcours.
De eerste toeschouwers hadden hun plekkie intussen al ingenomen en zich met name dichtbij het zwemparcours genesteld om toch maar niets van het spektakel te hoeven missen. Opvallend was vooral het grote aantal fans voor Lianne ter H.uit A. Hopelijk kan dit enorme zwemtalent deze druk aan, want haar futuristische outfit zorgt ook al voor de nodige druk.....