zondag 25 oktober 2015

Foto's en verslag van de Halve Marathon van Doetinchem

Dave Posthumus

Jay Sauer ging gisterochtend solo naar de eindstreep in de 31e halve marathon van Doetinchem. De 43-jarige Nijmegenaar van Cifla liet de klokken stil staan op 1.13.40 uur. Lars Duistermaat van het Winterswijkse Archeus en Zelhemmer Remi Rondeel van het Doetinchemse Argo versnelden in de achtervolging op de koploper. Tussen de zesde en de achttiende kilometer bleven ze samen, daarna moest Rondeel lossen. Maar Duistermaat werd in de slotfase voorbijgestevend door de Arnhemmers Dorus Arts (die tweede werd) en Evert Scheltinga, zodat de Winterswijker naast het podium belandde.

Lisa te Molder uit Zieuwent won de halve marathon bij de vrouwen. Het lid van het Aaltense AVA’70 toonde talent en doorzettingsvermogen met een tijd van 1.27.39 uur. Achter Te Molder eindigde Katja Demkes uit Lievelde als tweede in een tijd van 1.30.17 uur. Eline de Jong uit Didam had het in de slotfase lastig in haar eerste halve marathon, maar pakte nog de derde podiumplek met 1.31.10 uur.

In eerste instantie zouden er op de 7,5 kilometerloop twee vluchtelingen uit Syrië meedoen. Maar de 34-jarige Lyad Issani deed uiteindelijk niet mee. De 36-jarige accountant Mohammed Tarboosh uit Damascus deed wel mee op zijn eerste 7,5 kilometer wedstrijd, zonder in de prijzen te vallen.
Klik op de links voor de foto's die zijn gemaakt door Anneke Botteram




halve marathon
Andre Balke
Dirk-Jan Robbe

Geen opmerkingen: