zaterdag 6 januari 2018

AVA'70 raapt ruim 1.250 Kerstbomen

Een peloton van een dikke 40 vrijwilligers in heuse werkkleding 
Het was zaterdagochtend 6 januari om 09.00 uur al buitengewoon gezellig in het clubhuis van AVA`70. Een peloton van een dikke 40 vrijwilligers zat aan de koffie en wachtte op de opening van regelneef Gerben Duenk, die verantwoordelijk was voor de eerste activiteit van het jaar, die niets met atletiek te maken had. De trainingspakken waren dit keer ingewisseld voor heuse werkkleding, want er moest wel wat arbeid verricht worden. Volgens traditie gaat AVA`70 begin januari altijd kerstbomen scoren in het dorp en er hadden zich weer een prachtig aantal sjouwers gemeld. Natuurlijk zat daar een flinke dosis ervaring bij, maar ook enkele nieuwelingen en een grote groep jeugdleden was van de partij. De directeur kerstbomeninzameling voor 1 dag, hield een korte toespraak, waarna de indeling volgde.

Aalten-kern was opgesplitst in 11 wijken en dus werden er ook evenzoveel groepen gevormd, bestaande uit een chauffeur en een aantal noeste werkers. Om de gezelligheid een beetje kracht bij te zetten, werd er een groepskiek gemaakt en daarna ging het gezelschap op pad. Ladingen vol werden er in de loop van de ochtend naar verwerkingsbedrijf Aalbers gesleept, waar de telling plaatsvond en eigenaar Jos alles nauwkeurig verwerkte vanuit zijn kantoor op wielen. Opvallend was de bijzonder grote variatie aan kerstbomen. Sommigen waren bijna 3 meter hoog, anderen kwamen niet verder dan 42 centimeter. Ook werd er nog verlichting aangetroffen, een verdwaalde kerstbal rondgegooid en een kerstkaart voorgelezen. De stroom met kerstbomen hield nog enige tijd aan en uiteindelijk bleef de teller steken op het grootse aantal van om en nabij de 1267 stuks. Hiermee was organisator Duenk en uiteraard zijn peloton sjouwers meer dan tevreden.

De activiteit werd altijd afgesloten met een lekkere lunch in het clubhuis, waar de avonturen van de ochtend gedeeld worden. Onder het genot van een welverdiende kop soep en een broodje gaat dit toch altijd een heel stuk beter! AVA`70 bedankt alle gulle gevers uit de kern van Aalten, die de club op deze wijze gesponsord hebben!

Geen opmerkingen: