zaterdag 13 januari 2018

Prijzenregen bij vrijwilligersfeest AVA'70

De dresscode was dit jaar casual, al had niet iedereen dat helemaal begrepen.
Op zaterdag 13 januari vond het jaarlijkse vrijwilligersfeest van AVA`70 plaats. De club wil met deze activiteit haar dank en waardering laten blijken aan de vele leden, die bij alle activiteiten van de vereniging een bijdrage leveren. AVA`70 is zich bewust hoe belangrijk vrijwilligers zijn en zij vormen dan ook de kurk waarop de club drijft. Al vanaf 20.30 uur stroomde het clubhuis bomvol vrijwilligers  en onder het genot van een drankje werd de avond ingezet met livemuziek door het duo Gilbert van Zolingen en Albert Pothof, die samen ook deel uitmaken van de Perfect Showband. De dresscode was dit jaar casual, al had niet iedereen dat helemaal begrepen. Het kan ook andersom zijn geweest, overigens. In ieder geval liepen er fraaie uitdossingen bij en helemaal opvallend was het duo, dat zich had gehuld in een clubshirt van atletiekvereniging Archeus uit Winterswijk. Het werd echter allemaal getolereerd en maakte de feestvreugde alleen maar groter.

Traditioneel worden op de vrijwilligersavond ook een aantal leden extra in het zonnetje gezet en ook dit jaar vielen er weer meerdere vrijwilligers in de prijzen. Allereerst was er een bloemetje voor Leo Temming, die ruim 14 jaar onafgebroken het clubblad heeft bezorgd en nu gebruik gaat maken van zijn gepensioneerde status. Vervolgens was er een ludieke prijs in de vorm van een reuze snoepzak voor Gerdie Duenk. Zij ontving de AVA`70-promotieprijs, vanwege het feit dat ze de club, met name tijdens de voorbereidingen op de succesvolle GUV Marathon, enorm veel positieve P.R. heeft bezorgd.

Op 6 januari jl. zamelde AVA`70 maar liefst 1307 kerstbomen in en besloten werd om de opbrengst toe te laten komen aan de jeugd. Chef d`organisation, Gerben Duenk, mocht daarom, namens de organisatie,  2 cheques overhandigen aan  team Happy Code en T- en F-team, die dit geld kunnen gebruiken voor hun kamp. Daarna werd de Clubheld van de amateursport in Aalten, die toevallig ook nog lid is van AVA`70, totaal verrassend in het zonnetje gezet. Hij ontving een fraaie oorkonde en een Supermanpak voor bewezen diensten. Ook volgde er op zondagmorgen nog een smakelijk ontbijtje.

De spanning in de zaal liep langzaam wat op, want er werd over gegaan tot de uitreiking van de prestigieuze award, behorende bij de titel “vrijwilliger van het jaar 2017. Erwin Wamelink nam op geheel eigen wijze, de aankondiging van de jeugdvrijwilliger voor zijn rekening. Het was Joppe Roos, die de prijs in ontvangst mocht nemen en gezien de reacties uit de zaal, kon men zich in die keus helemaal vinden. Na een lange introductie, was het uiteindelijk Veronique Schulingkamp, die bij de Senioren met de prijs aan de haal ging en onder luid applaus het bijbehorende beeld overhandigd kreeg uit handen van zus Esther. 

Nieuw bij het prijzenfestival was de oeuvreprijs, speciaal in het leven geroepen voor een vrijwilliger die al gedurende langere tijd veel betekent voor de vereniging. Het was niemand minder dan Ingrid van Zolingen, die een speciaal ontworpen, persoonlijk tegeltje kreeg uitgereikt door haar man, Gilbert.

Ne de prijzenregen moesten de barkeepers, Jesse en Niek, een tandje bijschakelen om de dorstige kelen van het benodigde vocht te voorzien. Buiten op de parkeerplaats stond de Foodtruck opgesteld, waar de aanwezigen konden kiezen uit een overvloed aan overheerlijke snacks. Het volume van de muziek werd wat verder opgevoerd en de dansvloer stroomde vol. De hits werden uit volle borst meegezongen  en de sfeer bereikte tegen elf uur zijn hoogtepunt en toen was het met het feest nog lang niet gedaan. Een poosje na middernacht ging de tapkraan dicht, werd de vloer aangeveegd en kwam er een einde aan een prachtig AVA`70-vrijwilligersfeest!

Geen opmerkingen: