donderdag 11 januari 2018

Nieuwsbrief Gert-Jan Wassink

Gert-Jan Wassink
Een goede start van 2018

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Ik hoop 2018 goed te kunnen beginnen en verder te gaan met waar ik eind 2017 gebleven ben. Na ongeveer een maand rustig opbouwen en daarna weer een redelijk aantal tempo trainingen te hebben kunnen doen, was het op tweede Kerstdag namelijk weer tijd voor een klein wedstrijdje. Ik heb meegedaan aan de Wim van Beek Crossloop. Dat deed ik nadat ik in het Glazenhuis had gelopen en het daar eigenlijk heel goed ging.

- Over mijn belevenissen in dat Glazenhuis heb ik trouwens een vlog gemaakt. Die staat onder deze tekst en geeft denk ik een leuke impressie! 

De wedstrijd ging heel goed en gemakkelijk. De eerste vijf kilometer heb ik rustig gelopen en daarna ben ik wat harder door gaan lopen. Vervolgens heb ik in de week daarna lekker door getraind en nu in het nieuwe jaar is mijn eerstkomende wedstrijd de Midwintermarathon

Ik voel me ook weer goed. Af en toe speelt de knie iets op, maar dat is eigenlijk onder controle. Dat komt omdat de knie eigenlijk niet helemaal lekker spoort. Dat betekent; eigenlijk moet de knie in een gleufje glijden. Bij mij is die knieschijf wat soepel, omdat de spieren aan de binnenkant van mijn bovenbenen niet optimaal getraind zijn. Ik ben er heel hard mee bezig om die te trainen, zodat die er eigenlijk voor gaan zorgen om de knie weer goed te laten sporen. Ik besteed daar heel veel aandacht aan in de oefeningen.

Buiten dat gaat het dus eigenlijk gewoon heel goed. Ik ben lekker rustig aan het opbouwen en heb de rust en de tijd. Ik wil niet overhaasten en nu eerst een lange periode achter elkaar goed trainen. Daarna wil ik verder kijken. Op dit moment heb ik dan ook niet extreem hoge doelstellingen gesteld. Ik wil eerst blessurevrij kunnen sporten, bouwen aan een topvorm en dan vervolgens daarvan gaan oogsten.

Allemaal een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik blijf jullie natuurlijk ook in 2018 natuurlijk op de hoogte houden.

Gert-Jan

Geen opmerkingen: