woensdag 31 januari 2018

Smaakvol uitje kantinepersoneel en hoofdtrainers AVA'70

De immens populaire Heelwegenees doet het altijd goed met zijn praatjes en met name het vrouwelijk schoon, vermaakt zich altijd kostelijk, wanneer de entertainer van wal steekt
Met enige regelmaat biedt het bestuur van AVA`70 groepen vrijwilligers de mogelijkheid om een avondje gezellig op stap te gaan op kosten van de club. Dit kan worden gezien als bedankje voor het vele vrijwilligerswerk dat wordt verzet. De ene keer gaat het om een BBQ, een andere keer om een stamppotbuffet of een avondje wokken. 

Op zondag 28 januari jl. was het de beurt aan het kantinepersoneel en de hoofdtrainers om gezellig op stap te gaan en deze uitdaging werd graag aangenomen. Een flinke groep van bijna 4o vrijwilligers meldde zich rond 18.45 uur bij WOK Wamelink om hier gezellig enkele uren te gaan tafelen. Uiteraard kon Erwin, naar men zegt een verre neef van de eerste eigenaar van dit familiebedrijf, niet ontbreken op dit gala. Hoewel enige gelijkenis met de kleine baas van dit etablissement volledig mank gaat, blijkt onze blanke Keniaan in de Winterswijkse eetgelegenheid ook bepaald geen onbekende. Hij had de opdracht gekregen om de AVA-janen enigszins in toom te houden en diende als bewijs wat fotomateriaal te verzamelen en dat viel zeker niet mee. Nu was Wamelink ook een beetje uit zijn doen, want na afloop gaf hij grif toe, zich mateloos te hebben geërgerd aan het onwijze schransgedrag van tal van aanwezigen. Namen heeft hij niet genoemd, maar het kan zomaar zijn, dat dit nog een staartje krijgt, want als hij de pen pakt….. 

Ook Haupttrainer Theo was van de partij en dat was al een wereldwonder op zich. Voor het eerst in zijn grootse geschiedenis had Stronks zich af in de week voorafgaand, moeten afmelden voor de baantraining, vanwege een verkoudheid. En niet zomaar een hoestje. Hij blafte als een volwassen zeehond en zou met zijn gehoest, gejank en gesnotter in de opvang Ecomare op Texel zeker geen slecht figuur hebben geslagen. Maar Theo is een taaie rakker en is gelukkig aan de beterende hand. Hij had overigens wel regelmatig de hulp nodig van een prachtig gestreken, fraai geblokte zakdoek. 

Tijdens een dergelijk gezellig etentje krijg je altijd een mooi inzicht in het eetpatroon van het gezelschap. Dan hebben we het in het geheel nog niet over de hoeveelheid. Sommigen blijken zich werkelijk nergens voor te schamen en dat is feitelijk best jammer, als je de uitstekende reputatie van AVA`70 in ogenschouw neemt. Nee, we gaan even terug naar hetgeen sommigen op het bord stapelen. Al hoewel, stapelen was bij “candyman van Rijs” niet helemaal het juiste woord. De immens populaire trainer van het als maal verder groeiende B-peloton blijkt bepaald geen veelvraat. Groente komt in zijn woordenboek in het geheel niet voor als compensatie slikt hij dagelijks twee handen vol pillen. Hij was meer aan het vet scoren, want de patat, frikandellen en saté bleek niet aan te slepen. Als de fritesbak weer eens leeg was, doodde hij de tijd met het slurpen van bami of nam een pepermuntje. 

Een enkeling bleek op dit gezellig samenzijn de grootste moeite te hebben, om de gedachten erbij te houden. Dirk Vreman was zo`n geval. De immens populaire Heelwegenees doet het altijd goed met zijn praatjes en met name het vrouwelijk schoon, vermaakt zich altijd kostelijk, wanneer de entertainer van wal steekt. En dan ook niet van ophouden weet. Maar dat was dit keer toch anders, want Dirkie had kopzorgen en niet zomaar een beetje. Vrijdagavond 9 februari a.s. moet Vreman optreden in “de ton van Harreveld” tijdens de gans uitverkochte buutavond voor 50-plussers. Alleen al bij de gedachte hiervan slaat de stress hem al op het lijf en dan te bedenken, dat de tekst ook nog niet helemaal af was. Nee, het was voor de ervaren A-loper verdamd lastig om de kop d`r biej te holden. De andere genodigde vrijwilligers hadden het gelukkig wel lekker naar hun zin en lieten zich het buffet meer dan geweldig smaken. Ze hadden dit gezellige AVA`70-avondje ook allemaal dubbel en dwars verdient!

Geen opmerkingen: