woensdag 21 februari 2018

Ronald Veerbeek neemt afscheid van Stichting Zevenheuvelenloop

Ronald Veerbeek, was in het verleden lid van AVA'70 (foto Flip Franssen)
Met ingang van 1 april stopt Ronald Veerbeek als directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop. Veerbeek was negen jaar directeur van de Nijmeegse stichting die de NN Zevenheuvelenloop, Marikenloop en Stevensloop organiseert. Op Sportcentrum Papendal gaat Veerbeek aan de slag als Manager Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO).

In de negen jaar dat Veerbeek directeur was groeide de NN Zevenheuvelenloop uit naar een tweedaags hardloopevenement met meer dan 35.000 deelnemers. Bovendien werd tweemaal een wereldrecord gelopen. Naast de NN Zevenheuvelenloop groeide ook de Marikenloop uit tot een nationaal hardloopfestival en zette Stichting Zevenheuvelenloop met de Stevensloop een derde hardloopevenement op de kaart.

Veerbeek trad aan als directeur in 2009 en zette de in 2008 ingeslagen weg om het duurzaamste hardloopevenement van Nederland te worden door. In 2017 draaide de NN Zevenheuvelenloop voor het eerst volledig op groene stroom. Andere maatregelen die zijn genomen zijn onder andere het stimuleren van openbaar vervoer, de inzet van elektrische voertuigen, het scheiden van afvalstromen en het aanbieden van biologische catering. Ronald Veerbeek: “Ik neem met een goed gevoel afscheid van de Stichting Zevenheuvelenloop. We hebben veel stappen gezet in de verduurzaming en professionalisering van onze evenementen en steeds meer hardlopers uit het hele land weten de weg naar onze evenementen te vinden. Nijmegen is een echte hardloopstad en ik heb er alle vertrouwen in dat de stevige en stabiele Stichting Zevenheuvelenloop ervoor zorgt dat de NN Zevenheuvelenloop, Zevenheuvelennacht, Marikenloop en de Stevensloop voorop blijven lopen binnen de hardloopwereld”

Op Papendal wordt Veerbeek verantwoordelijk voor het ontwikkelen, realiseren en beheren van de voorzieningen van het CTO voor (top)sporters op het nationale trainingscentrum. Veerbeek zal leiding gaan geven aan een team van zestien medewerkers die de topatleten begeleiden die op het nationale trainingscentrum trainen en wonen. Zij zorgen onder andere voor optimale trainings- en leefomstandigheden, (para)medische voorzieningen en onderwijsbegeleiding. (bron)

1 opmerking:

Gerrit zei

Gefeliciteerd Ronald en succes!