dinsdag 4 september 2018

Futselaar en Lau favorietenrol tijdens 8e Kramp Run

Frank Futselaar (links) zal zijn titel proberen te prolongeren
Frank Futselaar en Jasmijn Lau zijn de grote favorieten voor de Kramp Run die op zaterdag 8 september plaatsvindt in Varsseveld. Frank Futselaar uit Arnhem zal zijn titel proberen te prolongeren en daarnaast wil de atleet van Running Team Liemers een aanval doen op het parcoursrecord (14:18) wat nog in handen is van de Duitser Hendrik Pfeiffer. Dit zal geen gemakkelijke klus worden, want de concurrentie is sterker dan ooit in de achtste editie in Varsseveld. Roy Hoornweg, de nummer 3 van het NK 5000 meter en voormalig winnaar van de Kramp Run is de grootste belager voor Futselaar. Daarnaast komt de concurrentie uit België met Jean-Pierre Weerts (2e in 2017), Kim Ruell (3e in 2017), Yannick Michiels en Benoit Goethals. Outsiders voor een podiumplek zijn de Nederlandse talenten Mike Foppen en Robin van Riel. Laatstgenoemde haalde onlangs de finale op het WK onder de 20 jaar in Tampere. Verder mogen de Duitser Samuel Fitwi, dit jaar al goed voor 13:57 op 5000 meter en thuisfavoriet Gert-Jan Wassink niet vergeten genoemd te worden als kanshebbers voor een topklassering.

Bij de dames zal de strijd voor de winst waarschijnlijk gaan tussen de snelle Nederlandse junioren dames Jasmijn Lau en Roos Blokhuis. Lau is met 16:16 op papier de snelste van de twee. Blokhuis haalde dit jaar een 5e plaats op het EK onder 18 jaar op de 1500 meter en verkeert dus in een goede vorm. Verder mogen Anne Luijten en Marijke de Visser ook niet onderschat worden. Beide dames komen terug van een lange blessureperiode en zijn erop gebrand het podium te beklimmen in deze snelle 5 kilometer race door de straten van Varsseveld. Outsiders voor een topklassering zijn Stephanie Barners (Engeland, 4e in 2017) en Lore Tack (België, 5e in 2017). Barners is per slot van rekening met haar 16:01 de allersnelste atlete op papier.

Argo-topteam opnieuw op podium Achterhoeks Kampioenschap?
Vorig jaar waren het de gebroeders Awal Aman van Argo Atletiek die het volledige podium van het Achterhoeks Kampioenschap bezetten. Dit jaar zijn zij opnieuw kanshebbers voor de titel. De grootste belager van de mannen van Argo Atletiek is Daan Reintjes van AV De Liemers. De atleet uit Zevenaar, uitkomend voor Running Team Liemers is erop gebrand met de titel en de bijbehorende prijscheque vandoor te gaan. Outsiders voor een top-5 klassering zijn: Bob te Lindert, Jordy Kloet, Mark te Brake, Ibrahim Abdi Ali, Edwin Wissema en Robin Rietman.

Het Achterhoeks Kampioenschap bij de dames lijkt minder spannend te worden. Saskia Weinans leidt op papier met 16:48 voor Eline de Jong 17:47 en Daphne de Koning 20:09. De TopRun van de Kramp Run is naast een geweldig internationaal hardloopspektakel ook een spannende strijd tussen de Achterhoekse toppers. De wedstrijd binnen de wedstrijd. Met het Achterhoeks Kampioenschap krijgt deze strijd nog meer glans. Om aanspraak te maken op de titel Achterhoeks kampioen(e), moet je aan twee voorwaarden voldoen. Je moet deelnemen aan de TopRun heren of dames én je moet woonachtig zijn in de Achterhoek (gemakshalve wordt de regio Liemers ook tot de Achterhoek gerekend bij het Achterhoeks Kampioenschap 5 km).

Kramp Run Varsseveld
De Kramp Run staat in de Achterhoek bekend als een meer dan populaire run van vijf kilometer door het centrum van Varsseveld. Dit blijkt uit de massale inschrijvingen van bedrijven, kinderen en topatleten. De startnummers voor de Business- en Recreantenrun zijn al vergeven. Wel kan men zich nog inschrijven voor de KidsRun en de TopRun. Voor meer informatie:  www.kramprunvarsseveld.nl

Geen opmerkingen: