zaterdag 15 september 2018

Veel Zandlopers aan de start bij de Lus van Beckum

De Zandlopers met 'gastlid' Wim Brinkman
De eerste Lus van Beckum werd gehouden in 1976, als opvolger van de Kajottersloop. De Lus werd georganiseerd tot ergens in 1983 of 1984. De Lus kende met name in het jubileumjaar van de zomerfeesten in 1979 een handicaploop, o.a. op klompen, estafetteloop en als extra attractie een rondtocht met oldtimers. Met bij de Lus de bekende Aaltense Gerard Tebroke als gastloper, hij was Nederlands recordhouder op de 10 kilometer. Na 1984 kwam daar enkele jaren de oudejaarscross voor in de plaats.

Afgelopen 1 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in dorpshuis het Proggiehoes werden herinneringen opgehaald over de befaamde Lus van Beckum. Sommige oud deelnemers hadden het vaantje, wat iedere loper kreeg nog in een oude doos op zolder liggen. Toen ontstond het idee om de Lus weer een nieuw leven in te blazen. Er werd een organisatie gevormd en op zaterdag 15 september is hij terug van weg geweest: de Lus van Beckum.

Bij deze editie hebben 24 Zandlopers als voorbereiding op de halve marathon van Doetinchem de 15 kilometer gelopen. Tom Mengers behaalde een keurige 3e plek. Bijzonder was het, dat er geen apart vrouwenklassement was, waardoor Diana ter Maat als 1e dame ondanks een keurige tijd, buiten de prijzen viel.

Namens Ava'70 was Wim Brinkman aanwezig en liep de 10 kilometer, waar hij de 3e plek wist te veroveren. Omdat Wim al vertrokken was hebben de Zandlopers zijn beker in ontvangst genomen en deze bij hem thuis bezorgd.

Geen opmerkingen: