zaterdag 8 september 2018

Varsseveld 8e Kramp Run - 5 km - 20.52 min - 86e plaats

Het zit er op voor Sam en Rinke ter Haar, Geert Wevers en Patrick Ikink
Even na vier uur zijn er 14 cliënten en personeelsleden van zorgorganisatie Estinea aanwezig op woonvoorziening de Houtdreef in Varsseveld om hun startnummer op te halen voor de Kramp Run. Onder het genot van een kop koffie of thee wordt er nog even bijgepraat en een groepsfoto gemaakt. Ruim een half uur later zet de meute zich in beweging om naar het centrum van het dorp te lopen. Eén van de cliënten heeft zelfs een hele drukke dag. Hij heeft al geholpen met de opbouw van het parcours en doet daarna nog mee aan de wedstrijd. 

Als we aankomen bij de kerk is de jeugdloop net van start gegaan. Hier wordt ook volop gestreden en het is mooi om te zien hoe de kinderen alles geven om een goede tijd neer te zetten. Daarna is het de beurt aan de iets oudere jeugd en ondertussen loop ik met Frank en Julia Roos al een keer onze ronde. Het valt me gelijk op dat het, zeker in beide hallen, nog vrij warm is. Diskjockey van Zolingen gooit met zijn maat al vast een paar behoorlijke deuntjes uit de speakers en op het ritme van de muziek lopen we verder.

Klokslag half zes is de start van de 5 kilometer en ik besluit maar weer eens wat harder te starten en te kijken hoe dit gaat verlopen. Ruim binnen de vier minuten wordt de eerste kilometer afgelegd en de eerste ronde gaat in 10.14 minuten. Ik was graag onder de tien minuten doorgekomen maar dat zit er niet in. Het gaat nu ook wel wat moeilijker dan in het begin en ik kan de snelheid niet meer goed vasthouden. Verschillende clubgenoten gaan me dan ook voorbij en ik probeer er het beste maar van te maken.

Als ik bij café de Beugel ben kijk ik toevallig op mijn horloge en zie ik dat ik ongeveer aan de tijd zit waar ik vorig jaar mee gefinisht ben. Nu moet ik nog in de richting van de kerk en er daarna nog omheen lopen. Dit is dan ook mijn langzaamste tijd in alle acht edities die ik aan de start heb gestaan en ik moet nog even sprinten om onder de 21 minuten te blijven. Het wordt bijna ieder jaar wat minder maar wat is het heerlijk om aan zo'n prachtige wedstrijd mee te mogen doen.

Geen opmerkingen: