zondag 9 december 2018

Atletiekvereniging AVA'70 naar Europese Kampioenschappen in Tilburg

AVA'70 gaat vandaag met een bus vol toeschouwers naar de EK Kampioenschappen in Tilburg
Op zondag 9 december komen de beste veldlopers van Europa in actie tijdens het EK cross in Tilburg. Het parcours van het EK cross ligt bij Safaripark Beekse Bergen. De vrouwen lopen 8,3 kilometer en de mannen leggen 10,3 kilometer af. De estafette met twee vrouwen en twee mannen wordt gelopen over een lengte van 5,8 kilometer. Bij de individuele nummers komen vijf Nederlandse vrouwen en vier Nederlandse mannen in actie op het EK.

Michel Butter, Khalid Choukoud, Ronald Schröer en Roy Hoornweg zijn de atleten die namens Nederland meedoen. Bij de dames bestaat de Nederlandse delegatie uit Susan Krumins, Maureen Koster, Jip Vastenburg, Jill Holterman en Julia van Velthoven. Sifan Hassan fungeerde als uithangbord van de 25ste editie van de EK cross, maar de Europees kampioene van 2015 meldde zich af omdat ze onvoldoende is hersteld van een virus dat ze opliep in Ethiopië.   

De wedstrijden van de vrouwen, de mannen en de gemixte estafette worden zondag vanaf 13.35 uur live op tv uitgezonden in NOS Studio Sport. Wil je alle races zondag live volgen? Dat kan dankzij een livestream op de website van European Athletics.

Tijdschema en uitzending

OnderdeelTijdWaar te volgen
U20 Meisjes10.45uEuropean Athletics website
U20 Jongens11.05uEuropean Athletics website
U23 Vrouwen11.35uEuropean Athletics website
U23 Mannen12.05uEuropean Athletics website
Senioren Vrouwen13.35uNPO 1 of nos.nl
Senioren Mannen14.10uNPO 1 of nos.nl
Mixed Relay14.55uNPO 1 of nos.nl
Atletiekvereniging AVA '70 komt met een bus vol enthousiastelingen naar het EK Cross in Tilburg! Maar liefst 54 supporters uit Aalten gaan vandaag het Nederlandse Team naar mooie prestaties schreeuwen. 

Geen opmerkingen: