zaterdag 8 december 2018

Ellewick(D) 3e Adventslauf - 5 km - 21.33 min - 2e plaats M55

Op naar de start van de 5 kilometer

Op vrijdag besluit ik om de volgende dag naar Ellewick te gaan. Onze hardloopvrienden uit Duitsland zijn alle vier zaterdagen bij de Boekeldercross aanwezig geweest en organiseren nu zelf voor de derde keer de Adventslauf. Ik heb hier in de winter nog niet eerder aan de start gestaan. Gerrit en Stijn Ormel en Wim Rensink staan ook op de deelnemerslijst en met ons vieren rijden we binnendoor de grens bij Zwilbroek over. Bij de inschrijving zien we zien we ook Jan en Ankie te Brake nog.

Er staat voor vandaag maar één afstand van 5 kilometer op het programma en deze bestaat uit twee ronden van 2,5 kilometer. Na wat navragen komen we in grote lijnen achter de route en met ons vieren lopen we één rondje warm. Het miezert en waait wat maar het is heerlijk loopweer. Wel vraag ik me af wat ik aan moet trekken en ik besluit een thermohemdje met lange mouwen en de handschoenen aan te doen.

De start ligt direct buiten de hal en na een welkoms woord door organisator Klaus Schlüter gaat de route het buitengebied van Ellewick en Crosewick in. Het loopt voor mijn gevoel vrij lekker, al moet ik Gerrit na ruim een kilometer laten gaan. De doorkomst is in 10.40 minuten en dat is voor mijn doen op dit moment goed. Als we in de vierde kilometer zijn kijk ik eens een paar keer achterom en zie ik Jan ongeveer een 100 meter achter me lopen. Dat motiveert me om nog eens extra aan te zetten om te proberen hem voor te blijven.

'Ik loop vijf minuten de kilometer want ik heb gisteren nog een duurloop van 20 kilometer gelopen' hoor ik hem net voor de wedstrijd nog zeggen. Nou dit gaat wel iets harder en ik kom dan ook net tussen hem en Gerrit in, over het rode finish tapijt in de Schützenhalle. Net daarachter komt Wim over de finish. Stijn gaat steeds beter lopen en komt zelfs op het podium terecht. Met twee 1e- en twee 2e plaatsen in onze leeftijdsklasse hebben de inzittende van onze auto goed gepresteerd. Het begint al te schemeren als we de landsgrens weer oversteken, een mooie middag zit er weer op.
De traditionele Duitse oorkonde

Geen opmerkingen: