zondag 2 december 2018

Geen parcoursrecord bij 23e Montferland Run in 's-Heerenberg

De Montferland Run is zondag een prooi geworden voor de Ugandees Stephen Kissa. In een spannende eindsprint won hij van Solomon Berihu uit Ethiopië. Beiden kregen als eindtijd na 15 kilometer hardlopen 43 minuten en 21 seconden, dat is ruim boven het parcoursrecord. Mohamed Ali uit Nijmegen won de wedstrijd bij de Nederlanders in 45:10. Hij bleef Frank Futselaar uit Arnhem, die tweede werd, 16 seconden voor.

Bij de vrouwen ging de eindoverwinning naar Joan Melly uit Kenia. Zij kwam na 48 minuten en 44 seconden over de streep. Beste Nederlandse was Jacelyn Gruppen (53:41). Miranda Boonstra (46 !) van Nijmegen Atletiek kwam als vijfde binnen in 55:49. Saskia Weinans (24) uit Gendringen, die als negende Nederlandse finishte, zakte na de finish in elkaar en moest worden weggedragen. (bron)