donderdag 13 februari 2020

Waarom je de dag met havermout moet beginnen

Havermout is een volkoren graanproduct en zit vol aan vitaminen B en ijzer
Havermout is gezond en een ideaal ontbijt voor het hardlopen. Havermout is een volkoren graanproduct en zit vol aan vitaminen B en ijzer. De vitamine B en ijzer zorgen ervoor dat de kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind. Waar is een havermout ontbijt nog meer goed voor?

Dit zijn de voordelen van een dagelijkse portie havermout
Ben je aan het trainen voor een marathon of andere zware uitdaging? Extra vitamine C en zink slikken is niet per se nodig. In plaats daarvan kan havermout als ontbijt voldoende zijn om de griep de kop in te drukken. Wetenschappers aan de University of North Carolina ontdekten namelijk dat de beta-glucanen in havervlokken je immuunsysteem kunnen stimuleren door de virusbestrijdende afweercellen in je lichaam te activeren. Kort samengevat: als ziekteverwekkers het feestje proberen te verstoren, worden ze aan de deur al geweigerd.

Geef het natuurlijke verdedigingsmechanisme van je lichaam dus een simpele boost door dagelijks een portie pap aan je dieet toe te voegen: het voedt je spieren voor de volgende training én verhoogt wellicht je kansen op een nieuw PR!

Mix je havermout met deze gezonde producten
Haal de bezem door je voorraadkast en vul die aan met onderstaande gezonde producten: Meer eiwitten: Het hoge aantal proteïnen in vetvrije Griekse yoghurt herstelt je spieren en houdt honger op afstand. Plus: de probiotica bevorderen je spijsvertering.

Volgens de University of Georgia vermindert ontstekingsremmende gember de stijfheid in je spieren na een zware training, zodat je er morgen weer minstens zo hard tegenaan kunt.

Niet alleen in bananen vind je kalium (belangrijk voor een goede werking van je spieren), ook avocado's zitten er vol mee. Ze bevatten maar liefst 42% meer, met maar 3% van de suikers. (bron)

Geen opmerkingen: