zondag 16 februari 2020

Verslag van de Leestencross in Ugchelen

De start van de Leestencross, in het gele shirt Gerrit Dijkslag
Een loopje op de winderige Veluwe

De vorige keer kon ik de Leestencross in Ugchelen slechts bereiken omdat de weg ernaar toe voor het grootste deel over snelwegen ging. Deze waren op die winterse dag in februari sneeuwvrij gemaakt, zodat mijn Peugeot veilig het hardloopparcours in de bossen nabij Apeldoorn kon bereiken. Dit jaar was het de vraag of de wedstrijd in verband met storm Dennis wel door kon gaan. Waar een aantal wedstrijd al afgelast waren, meldde de site van AV Veluwe dat de Leestencross gewoon doorging.

Helaas durfde geen enkel AVA’70 lid met me mee. De echt verstandige lopers hadden op zaterdag al in Dieren gelopen. Helaas paste deze wedstrijd niet in mijn drukke weekend schema. Anderen bleven een beetje lafjes rondom Aalten lopen.  Ik begrijp dat ergens wel, de route van de dag liep over de door een columnist zo veel geprezen Zwanenbroekweg, en dat bij daglicht! Zelfs een stoere tuinman jammerde om zijn moeder toen ik hem aanbod om in een verfrissende omgeving te lopen, ook hij bleef in Aalten.

Onderweg door de donkere regenbuien nog wel even getwijfeld of het nu half tien in de ochtend of avond was. Maar ik kwam veilig aan, met slechts wat spierpijn in de armen van het stevig aan het stuur trekken om te voorkomen dat de auto van de weg zou waaien. Op een omgevallen boom na, was er op het parcours en weide omgeving van stoomschade geen sprake, zelfs niet van regen en heb dan ook een heerlijke wedstrijd gelopen. 

Dat ik in de tweede ronde figuurlijk door het ijs zakte, past dan niet helemaal in dit stoere verhaal en al helemaal niet bij de temperatuur van de dag, maar feit is dat ik niet meer vooruit te branden was. De chocolademelk met appeltaart na afloop smaakte echter opperbest! Een mindere wedstrijd in een mooie omgeving is immers nog altijd leuker dan een operatie in een ziekenhuis, vandaag precies twee jaar geleden. Mijn volgende wedstrijd is in de Zeister bossen, wie durft?

Sportieve groeten Gerrit Dijkslag

Klik op deze link voor de uitslagen

Geen opmerkingen: