donderdag 7 april 2022

De Ooyselandloop in een nieuwe jas: de 21e editie van de Liemerse Landloop!

De organisatoren van de Liemerse Landloop. Van links naar rechts: Henk Bruggeman, Bert Cornelese en Erik van den IJssel namens Atletiekvereniging De Liemers.

Goed nieuws voor alle hardloopliefhebbers: op zondag 12 juni 2022 vindt de 21e editie van de LIemerse Landloop plaats! Deze prachtige loop door Ooy en Oud-Zevenaar is een begrip in de wijde regio als de voormalige Ooyselandloop en vindt gelukkig, na 2 corona-jaren, weer plaats. De nieuwe vaste datum van het evenement wordt de 2e zondag in juni.

De oorspronkelijke organisator, Atletiek Vereniging de Liemers, heeft zich in de nieuw opgerichte Stichting Liemerse Sportevents verbonden met een 2-tal hardloopliefhebbers, te weten Bert Cornelese en Henk Bruggeman. Dit alles om de continuïteit van de Liemerse Landloop te garanderen. Daarnaast verzorgt Danielle Soeters de communicatie en is zij verbonden aan de Kidsrun. Het thema van de organisatie is : “Vitaliteit en Beweging in De Liemers”.

Het evenement werd gemist door vele hardloopliefhebbers in de omgeving. En dat is ook wel te begrijpen: het is een prachtig parcours met al het moois wat Ooy en Oud-Zevenaar te bieden hebben. En daarbij is het een evenement voor jong en oud. Naast de 5 km en 10 km voor senioren lopen vele kinderen uit de gemeente Zevenaar de Kidsrun, aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s en oma’s. Voor het eerst dit jaar zal er ook een bedrijvenrun georganiseerd worden.

De gezellige sfeer van het evenement zorgt ervoor dat men ieder jaar weer meedoet, op zoek naar een sportieve uitdaging, een nieuw record of het ontmoeten van vrienden en bekenden. Het evenement kan rekenen op veel spontane steun. Zo heeft notariskantoor Prick & Van Houtum geheel belangeloos gezorgd voor het oprichten van de stichting. Daarnaast is er een nieuw logo ontwikkeld door Sprong Reclamestudio en eigenaar Niels Jansen.

De organisatie hoopt vele lopers te trekken naar dit mooie evenement. Professioneel looptrainer Titus Fierkens zal als ambassadeur voor de Liemerse Landloop fungeren. Deelnemers hebben de gelegenheid om zich via een clinic-programma van Titus Fierkens voor te bereiden.

U kunt zich vanaf heden inschrijven voor de Liemerse Landloop via de website: www.liemerselandloop.nl. of via www.inschrijven.nl. Op de website vindt u diverse informatie over de loop. U kunt de Liemerse Landloop ook volgen op Facebook en Instagram.

Geen opmerkingen: