zondag 10 april 2022

Wat was ie mooi de Marathon van Rotterdam!

Cindy Brusse

Veel te hard van start gegaan (maar het liep zo lekker!! Halve marathon in 1.39) en daardoor op 19km al pijn in beide bovenbenen, oei!! Daar had ik geen rekening mee gehouden! Had pijn verwacht na 32km en hoopte pas bij 37km. Wat nu?? Doorlopen en per km maar bekijken. Zou ik er mee stoppen bij km 27? Daar bij de Erasmus brug stond de touringcar van AVA-70. Ondanks waardeloos voelende benen kwam er na 24km toch steeds nog een 5.02 of 5.04/km uit. Nou, op die manier de finish halen is dan zo gek nog niet en het doel om onder de 3.30.00 te eindigen zou met een ruime marge dan te halen zijn.

Blijkbaar is het mogelijk om de martelgang op een redelijk tempo nog tot 35.5km vol te houden, maar toen was het over. Flinke kramp in meerdere beenspieren en uit de scheenbeen spier trok het niet weg. Toeschouwers schoten te hulp, hielpen me naar de grond en een dame bood aan het eruit te masseren, geweldig! En ik kreeg ook nog ff wat water te drinken. Na 2.5 minuut werd ik door 2 heren weer overeind getrokken (anders had ik er nu nog gezeten) en kon ik weer verder rennen. Deze kilometer duurde 7.29 min, oei, waardeloos voor de eindtijd. Maar belangrijker, zou ik de finish überhaupt wel gaan halen?

Elke km had ik wel heel even kramp en door even (10-15sec) te wandelen trok t weer weg. De grote menigte applaudisseerde als ik weer tot rennen overging. Zo zuur als ik was, bracht dit toch steeds weer een grote glimlach op mijn gezicht! Ook op de Coolsingel, waar het duidelijk werd dat ik de 3.30 wel of net niet zou gaan halen, was het weer bal en dus weer even wandelen, zeer frustrerend!!! Zo goed als ik kon heb ik me naar de finish gesneld en de klok bleef staan op .....3.30.00. 1 sec sneller was zoveel leuker geweest! Nu moet ik m natuurlijk nog een keer lopen of ……

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: