woensdag 27 april 2022

Verslag van de 7e Koningsloop in Aalten

Hans Monasso

Een vol marktplein, rijen dik langs het parcours. De Aaltense koningsloop doet niet onder voor de Marathon van Rotterdam wat betreft publieke belangstelling. Ook het warmlopen ging al onder gepast enthousiasme. Ik mocht me in het startvak mengen tussen grootheden als Cindy Brussé, Eric Klein Holkenborg, Rinke ter Haar en Maurice Magis. Na de wijze woorden van Rinke op Strava voorzichtig eens geïnformeerd wat Rinke zijn plannen waren. Hij deed wat uitspraken maar zoals een gelouterd politicus zei hij eigenlijk niets buiten dat hij ook als ondergetekende nog wat te lijden had van de gelopen marathon.

Na de start besloot ik het eerste rondje maar eens de rug van Rinke op te zoeken. Dat ging me heel aardig af maar aan het eind van de eerste ronde liet mijn linker veter los. Op het trapje voor Elim gestrikt maar daarmee moest ik hem helaas laten gaan. Eenmaal weer opgestart hoorde ik bij elke bocht de aanmoedigingen voor ene Maurice. Deze hardloopgod zat me dus op hielen maar ik durfde niet om te kijken maar besloot wat extra gas te geven.

Na de derde ronde echode zijn naam al iets verder weg en kon ik het tempo iets laten zakken want de batterij begon aardig leeg te raken. In de laatste ronde kwam Eric Holkenborg mij voorbij gerend. De zeer ervaren hardloper was iets voorzichtiger gestart en plukte daar nu de vruchten van. Gelukkig kon ik in de afdaling van de Landstraat redelijk bij hem aanhaken en op de laatste 50 meter voor de finish met een sprintje nog net voor hem finishen.

Uiteindelijk liep ik onder de 21 minuten. Voor mij een PR. 20:51 officieel. Zou de 5km onder 20 minuten er dan toch nog een keer inzitten? We gaan het zien.

Hans Monasso

Geen opmerkingen: