donderdag 17 augustus 2023

Halve Zool Award 2023

Na de training heerlijk het zwembad in

Het gebeurt niet zo gek vaak dat maanden voordat het jaar ten einde is, sommige prestigieuze prijzen al verdeeld worden. Toch werd op 17 augustus jl. gebroken met deze afspraak en vond er in kleine kring een heus gala plaats. Geen officieel gedoe overigens met smokings, een rode loper en meer van dit soort fratsen. Nee, gewoon een fijn samenzijn aan de rand van het zwembad, zwemböksken als dresscode, biertje, flesje wijn, nootjes en een smakelijk kaasplankie….

Wat was het geval?

De donderdagavond-groep van AVA`70 o.l.v. de zeer gedisciplineerde wegkapitein Pietje Baten, is voornamelijk gespecialiseerd  in het maken van pittige duurlopen langs sloten, over landerijen en het liefst onbegaanbare bospaden. De club die zichzelf de geuzennaam “Dravers en Vrijbuiters” heeft gegeven, had wat te vieren. Nu zou dit feitelijk wel wekelijks het geval kunnen zijn, want het gezelschap bulkt werkelijk van het talent, maar dit keer was het toch wel erg bijzonder. Een tweetal leden had namelijk besloten om zich op te geven voor een monsterlijk lang hardloop-avontuur in Zuid-Engeland. Er was keuze uit 2 afstanden namelijk 100 mijl, de zogenaamde kinderafstand, of de dubbel en dan hebben we het toch wel over een kilometertje of 350 (!). Henrie Drenthel en André Bleumink hobbelen wel eens vaker wat langere afstanden, maar dit is natuurlijk een trip, die toch wel vraagtekens oproept over het verstandelijke vermogen van het duo. Zelf gaven ze toch ook wel aan, dat het een meer dan flinke tippel zou gaan worden, maar zagen er toch ook wel weer de lol van in. 

Afijn, daarover kun je natuurlijk van mening verschillen, maar het feit was, dat het olijke tweetal op zaterdagmorgen 12 augustus bepakt en bezakt in het Engelse Reading aan de start stond voor de stevige uitdaging. Om hen heen nog enkele tientallen malloten, die met hetzelfde virus besmet bleken te zijn. De zon scheen fijntjes, de stemming was goed en toch ook wel gespannen, dus het moest er maar van komen. De eerste tientallen kilometers ging het stroomopwaarts en werd er parallel langs een kabbelend beekje gedraafd. Af en toe werd het parcours wat ruiger en moest ons AVA`70-duo flink in de ankers en ging het hardlopen over in wandelen met stokken. Geen probleem natuurlijk, want dan heb je ook meer tijd om van de omgeving te genieten. Iets wat met name Henrie best goed uitkwam. Hij had een week voor de krachtsinspanning een verzwikte enkel opgelopen en deze malheur begon hem eigenlijk meer en meer parten te spelen. André had zijn kompaan al een keer of wat in de poppetjes van de ogen gekeken en had al zo`n donkerblauw voorgevoel, dat de kwetsuur wel eens vervelende gevolgen zou kunnen gaan hebben voor de tocht. 

De tijd verstreek, de kilometerteller liep langzaam maar gestaag op, maar je kunt natuurlijk ook strips met ibuprofen blijven slikken. Eerst maar eens een paar espressootjes nuttigen, gevolgd door een smakelijke milkshake met een lekker bosvruchtensmaakje. Helaas bleek al snel dat het vocht wel goed was gevallen, maar de pijn niet weg had genomen. Krakend en piepend werd de route vervolgd, maar op kilometerpunt 73,58 ging het echt niet meer en werd in overleg besloten om te gaan stoppen. DNF…. iets dat je niet graag ziet achter je naam, maar in dit geval uiteraard een verstandige en ook onoverkomelijke beslissing. Dus met deze gedachte in het achterhoofd, namen Andre en Henrie afscheid van de “King Alfreds Way”, een illusie armer, maar vooral een ervaring rijker!

Uiteraard zijn de overige leden van het team Dravers en Vrijbuiters apetrots op de geweldige prestatie van het trailende duo, dus werd daar in een gezellig samenzijn even bij stilgestaan. Gekozen werd voor een relatief anonieme locatie, waar in alle rust verhalen en beelden de revue konden passeren, zonder de aanwezigheid van storende paparazzi. Drenthel en Bleumink ontvingen van hun loopmaatjes een goodybag met inhoud, waar ze mogelijk in een volgende ultraloop wat aan kunnen hebben. Daarnaast een bottle Hertog Jan, Grand Prestige om de waardering voor de grootse prestatie extra kracht bij te zetten. Een beetje verrast was het tweetal bij de overhandiging van een heuse onderscheiding, namelijk de Halve Zool-Award 2023! Een verdere toelichting lijkt eigenlijk overbodig, toch? (FR)

Geen opmerkingen: