zondag 13 augustus 2023

Doe mee met de virtuele Triathlon Aalten

Het zwem-, fiets- en loopparcours

Goed nieuws: nog één keer kun je de Triathlon Aalten doen!

Als afsluiting van hele mooie triathlonjaren in de Achterhoek organiseren we een virtuele Triathlon Aalten. Het kan nu omdat de waterkwaliteit inmiddels weer goed is.

Wat ga je doen? Je gaat zwemmen, fietsen en hardlopen op en rond de Slingeplas zoals bij een normale 1/8 triathlon. Alleen doen we dat niet allemaal tegelijk. In de week van 12 tot en met 20 augustus 2023 leg je zelfstandig het parcours op één dag af en geef je je tijden aan ons door. Dat loopt via de app Strava en hoe dat precies gaat, dat lees je onder het kopje ‘inschrijven’ en onder het kopje ‘parcours’.

Let op, de parcoursen van het zwemmen en fietsen zijn iets anders, dus bekijk dat goed op de website. En weet: je doet mee op eigen risico. Het parcours is wel aangeduid met pijlen, maar het is niet afgesloten, dus je bent een gewone verkeersdeelnemer. In de dagen na 20 augustus publiceren we een uitslagenlijst. Op deze manier hopen we er een sportief hoogtepunt van te maken.

Ter info: elk onderdeel heeft zijn eigen segment op Strava en is aangeduid met Semi Virtueel. Voor de volledigheid hieronder de namen van de segmenten:

Zwemmen => Zwemparcours semi-virtuele Triathlon Aalten 2023 (0,59 km)

Fietsen => Fietsparcours (2 rondjes) semi-virtuele Triathlon Aalten 2023 (20,92 km);

Lopen => Loopparcours (2 rondjes) semi-virtiele Triathlon Aalten 2023 (4,80 km).

-Het zwemparcours begint op het andere strand aan de rechterzijde bij het hek (hier hangt een bord) en eindigt bij de finish van de “normale start”. Dit is een afstand van ongeveer 600 meter.

-Het fietsparcours lijkt hetzelfde, maar let op deze gaat de andere kant op (dit omdat er op het fietspad langs de Hamalandroute met de rijrichting mee moet worden gefietst).

De start van het fietsparcours is op de weg aangegeven en ligt op de Ooievaarsdijk. Het parcours is voorzien van bewegwijzering op de weg door middel van pijlen en ons logo. Omdat deze editie alleen een 1/8 afstand is, fiets je twee rondes, in totaal 20 km. Ook de finish (na het 2e rondje) is op de weg aangegeven en ligt op de Pastoorsdijk.

-Het loopparcours is zo goed als ongewijzigd, de slinger op het finishterrein is bij de semi-virtuele editie niet nodig. Zowel de start als de finish liggen op het terrein van de Slingeplas en is op de weg aangegeven. Deze ronde is ruim 2 km en die loop je dus ook twee keer.

Nadat je de drie onderdelen hebt afgerond kun je jouw gegevens en jouw tijden invullen in het registratieformulier. (Als je geen sporthorloge hebt dat onder water mag dan kun je in dit formulier ook de tijd invullen met een foto als bewijs).

Het deelnemen is op eigen risico. Daarnaast is het parcours niet afgezet en ben je dus een gewone verkeersdeelnemer. Houd je daarom aan alle normaal geldende verkeersregels. Succes en we hopen dat je meedoet!

Klik voor meer informatie op onderstaande links

inschrijven

parcours

site organisatie

Geen opmerkingen: