dinsdag 22 augustus 2023

Winterswijk 10e Twee Bruggenloop 6 km - 29.09 min - 2e plaats M60

Nog ruim een kilometer naar de finish

Twee Bruggenloop AVA’70 is een prachtig hardloopfeest

De Twee Bruggenloop die AVA`70 jaarlijks organiseert i.s.m. het gelijknamige vakantiepark is en blijft een sportieve trekpleister. Ook dit jaar stonden er maar liefst 445 atleten aan de start en die waren afkomstig uit het hele land, België, Duitsland en Engeland. Het talrijke publiek kreeg prachtige hardloopsport te zien met een regen aan records en dit terwijl de zon zorgde voor pittige omstandigheden.

Om 18.00 uur startte de sportieve avond met een wandeltocht van ruim 10 kilometer, waar enkele tientallen lopers aan deelnamen. De wandelaars liepen een mooie route in het buitengebied rondom het vakantiepark en konden genieten van de fraaie omgeving en het mooie weer.

Klokslag 19.00 uur was het de beurt aan de jongste talenten om hun hardloopprestaties te tonen. Ze kregen een mooi en nieuw parcours voorgeschoteld van dik 1 kilometer over het vakantiepark. Om 19.15 uur viel het startschot bij de 2 kilometer en ook hier werd al bijzonder hardgelopen. Alle kinderen die deelnamen mochten bij de finish een mooie medaille in ontvangst nemen en tevens had het vakantiepark besloten om er ook nog eens een ijsje bij te doen. Hoe mooi is dat?

Om 19.45 uur was het de beurt aan de senioren voor hun wedstrijd, waarbij de atleten van de 6 en 10 kilometer gelijktijdig van start gingen. Een enorm peloton van 338 (!) lopers zette zich in beweging en het lange lint slingerde zich over het vakantiepark de Twee Bruggen in de richting van de Slingeplas. Mijn deelname op de 6 kilometer leverde een mooie 2e plaats op bij de M60, ruim twee minuten achter de nummer één Ben Saalmink.

De 10e editie van de Twee Bruggenloop kende een geweldige deelname en de reacties van de atleten waren na afloop zeer positief. AVA`70 en het vakantiepark hebben ook bijna 50 vrijwilligers ingezet om alles voor, tijdens en na de wedstrijd in goede banen te leiden en dat is meer dan uitstekend verlopen. Hulde daarvoor! De Twee Bruggenloop is en blijft een sportieve, maar zeker ook gezellige zomerhit, waar atleten al jaren graag naar toe komen!

In het startvak

Geen opmerkingen: