zaterdag 12 augustus 2023

King / Queen of the Beeklaan – hoe begon die waanzin ook al weer…

Stava klassement King of the Beeklaan – bij de heren (klik op de afbeelding voor een groter formaat)
De strijd op de Beeklaan is aanstaande: zaterdagavond 26 augustus zal de Beeklaan meedogenloos bepalen wie zich een jaar lang de Queen of de King of the Beeklaan mag noemen.

Hoe begon het ook alweer…

 

De Beeklaan, van Hogestraat tot Varsseveldsestraatweg, is een Stravasegment. De meeste hardlopers kennen de app Strava wel: via de satelliet meet deze app je gelopen afstand, je snelheid, je cadans, dat soort interessante info. In combi met je hardloophorloge een erg leuke toevoeging. Ook zijn er de zogenaamde “kommetjes”. Als er een zogenaamd segment is aangemaakt binnen de app, ontstaat er via Strava een virtueel klassement. Een erg leuke motivatie om je helemaal binnenste buiten te trekken op zo’n segmentje. Als je bovenaan komt te staan in dit klassement, krijg je als beloning een kroontje en heb je het kommetje te pakken. Zo heet dat.

 

En zo had ik 2015 het kommetje gepakt op de Beeklaan. Gelopen bij windkracht 8 in de rug. Wie niet sterk is…Omdat de snelheid gemeten wordt door de satelliet, zo’n duizendmiljard kilometer boven de aarde, kan er wel eens verschil zitten in de meting. Zo kon het gebeuren dat tijdens een tweestrijd met zoon Sam Strava mij een snellere tijd gaf dan Sam. Terwijl Sam zeker een meter of 5 eerder boven was. Erwin Wamelink, een groot schrijver maar een slecht verliezer, roeptoeterde direct over sjoemelsoftware en eiste een man-tegen-man strijd. En zo ontstond, onder invloed van adrenaline en drank, het idee King of the Beeklaan. En uiteraard moest er ook direct een Queen-versie komen. Een tweestrijd, een afvalrace, uiteindelijk wint de sterkste! Erwin Wamelink heeft zich overigens op dit moment van schrijven nog niet opgegeven…

 

Wat is de stand van zaken nu eigenlijk in het Strava klassement? Zie ook de afbeelding bovenaan dit stuk.


Op dit moment staat Joeri Voltman – een oud-deelnemer – fier bovenaan. Met een onwaarschijnlijk scherpe tijd. Björn Demkes, de eerste King of the Beeklaan, staat er ook nog steeds in. Evenals mijn tijd, van 8 jaar geleden. Toch een dikke 2 seconden sneller dan Björn, gna gna. Erwin Nieuwboer zit me in de nek te hijgen, maar is tot op heden nog geen top 5-materiaal. Van deze top 10 hebben zich al 2 personen opgegeven voor de editie 2023. Helden zijn het!


Bij de dames staat Gerdy Hoornenborg nog altijd stijf bovenaan. Ik kan het top 10 damesklassement niet inzien bij Strava (omdat deze zuunigen knieperd een gratis abonnement heeft). Me dunkt, zo’n Gerdy, die doorgaans floreert op de lange afstand, moet toch te pakken zijn op dit kleine stuksken?

 

Staat Bram Wevers er niet in, hoor ik u vragen? De zoon van de sympathieke blogger Geert? Bram, inmiddels 3x gekroond tot King, zit niet op Strava, dus zijn palmares is daar niet af te lezen. Bram is een naturel loper. Geen gadges, geen fratsen, geen carbonzolen. Gewoon knoerhard naar boven. Ook Bram heeft zich nog niet opgegeven trouwens, Gerdy evenmin…Ik proef her en der toch wat angst.

 

Weet je wie zich wel heeft opgegeven? Theo Stronks! De matador van 65+. Is zeker geen sprinter, maar wel een volhouder. Kan met een gunstige loting nog een heel end komen. King zal ie niet worden, maar Keizer is Theo voor mij al. Theo Stronks, the Emperor of the Beeklaan. Kippenvel!

 

We hebben al een mooi deelnemersveld, met gevaarlijke outsiders. De Queen is al bekend, want er heeft zich nog maar 1 dame opgegeven. Kom op prinsessen, kom in je kracht en ga keihard herinneringen maken op de Beeklaan!

 

Opgeven kan tot donderdag 24 augustus 18.00 uur. Dit kan bij Geert, via deze site, of bij mij (06 12939680). Na de strijd lekker samen afpilsen, kost niks, de koelwagen is besteld!

 

Sportieve groet,

Organisatie King/Queen of the Beeklaan

 

Deelnemers, dames: 01 Gabriëlle Bruil

 

Deelnemers, heren: 01.Rinke ter Haar, 02.Rudi Meinen, 03.Michiel Wellink, 04.Skip ter Haar, 05.Joost Lammers, 06.Theo Stronks, 07.Geert Wevers, 08.Roel Verwer, 09.Henk ter Beest, 10.Duco Stronks, 11.Hans Monasso, 12.Edo ter Haar, 13.Duco Postgens, 14.Jeroen Peet, 15.Daniel Wamelink, 16.Jordi Aalbers, 17.Sam ter Haar

Geen opmerkingen: