vrijdag 8 februari 2013

Aankondiging van de 3e Dinkelloop in Losser

Zondag 10 februari 3e Dinkelloop in Losser

Derde Dinkelloop AV Iphitos is de vierde en laatste TCC wedstrijd
Op 27 januari is de vierde wedstrijd in de Twentse Cross Competitie in Eibergen helaas afgelast vanwege de onmogelijke parkoers en weersomstandigheden. Een erg verstandige beslissing bleek achteraf want het was gewoon te gevaarlijk. Door de gezamenlijk organisaties is besloten om deze laatste wedstrijd op te nemen in het schema van de 3e Dinkelloop om daarna ook meteen de eindprijzen te verdelen. Wel is afgesproken dat de beste twee uitslagen tellen voor het eindklassement, dit waren er eerst drie.

De eerste start om 10:00 uur gaat over de afstand van 10 km (lange cross). Om 10:03 begint de 7,5 km trim) voor heren en uiteraard ook voor de dames. Als die allemaal zijn gefinisht klinkt om 11:15 uur het startschot voor de 5 km (korte cross) weer voor heren en dames en ook voor de Junioren A. Om 11:18 uur vertrekken de overige junioren categorieën voor hun wedstrijd over 2,5 km. Alle pupillen vertrekken om 12:00 uur voor hun wedstrijd over 1 km en het bijzondere is dat in dit onderdeel ook de 'Ik Lekker Fit Kidsrun' is opgenomen.

AV Iphitos organiseert de eerste canicrosswedstrijd in het oosten van het land.
De uitsmijter van de dag volgt na de hardloopwedstrijden want om 12:30 uur wordt het startsein gegeven voor de koppels van mens en hond die samen de strijd aangaan tegen andere koppels op het fraaie parkoers dat Iphitos al jaren heeft in de Zandbergen.

Alle afstanden beginnen met een massastart op de zandvlakte. De startlijn is over een breedte van 40 meter getrokken, zodat iedereen genoeg ruimte heeft bij de start. Het chronoloog is als volgt; 12:30 uur de 5 km canicross, om 13:15 uur de 2 km canirun en om 13:30 uur de canikidsrun over 1 kilometer.

De richtlijnen opgesteld door Canicross Nederland worden aangehouden i.v.m. de veiligheid voor zowel baas als hond. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de hond een passend tuig moet dragen en minimaal 1 jaar oud moet zijn. Verder zal een dierenarts vooraf de honden eerst keuren zodat de cross ook een officieel karakter heeft. Het belooft dus een fraai schouwspel te worden in een mooie ambiance.

Klik voor meer informatie op onderstaande links


7 opmerkingen:

Geert zei

Gerrit Dijkslag wil er een 10 kilometer gaan lopen, ik weet alleeen niet hoelaat hij uit Aalten vertrekt!

Gerrit zei

Ik rij om 7:45uur thuis weg om op de Haart eerst Denis Woeltjes en Jan Wevers op te halen om vervolgens naar Losser te rijden.

Anoniem zei

Gerrit,
Heb je nog een plaatsje vrij in de auto?
dan wil ik wel graag mee naar Losser.
Zoja, hoe laat moet ik dan bij je zijn.

Henk Mengers

Gerrit zei

Henk, leuk dat je mee wilt. Volgens mij zijn Denis en jij zes jaar geleden ook mee geweest, toen voor de 7,5km. (kun je trouwens nu ook voor kiezen)

Als je om 7:40 uur bij mij bent, gaan we daarna richting Haart.

Anoniem zei

tot zo.
Henk

Rob zei

Als de uitslagen kloppen dan zijn er weer drie podiumplaatsen voor Gerrit Jan en Henk behaald, klasse gedaan allemaal.


Gerrit zei

Die kloppen Rob, dank je wel.
Alleen waren er geen individuele prijzen voor deze cross, alleen voor twee competities.