woensdag 13 februari 2013

Regionale rol voor AV Archeus uit Winterswijk

De huidige baan van AV Archeus
De Winterswijkse atletiekvereniging krijgt van de provincie Gelderland 600.000 euro voor de aanleg van de nieuwe accommodatie. Die krijgt dan een regionale functie. Archeus hoopt dat er nog dit jaar met de aanleg aan de Vredenseweg in Winterswijk kan worden begonnen. Behalve voor sporters uit de buurgemeenten is de baan ook voor Duitse atleten interessant. Het atletiekcomplex is gedacht op de voormalige voetbalvelden van voetbalvereniging SKVW, die naar de andere kant van Winterswijk is verhuisd.

De Atletiek Unie heeft voor Archeus een opzet gemaakt. Die omvat een zeslaans atletiekbaan van 400 meter. Daarin is ruimte voor ver-, hoog-, hinkstap- en polstokspringen, speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen. De baan zelf wordt een officiële wedstrijdbaan van 400 meter met zes lanen. "Dan kunnen we zelfs een Nederlands Kampioenschap houden, in ieder geval masterstoernooien en andere officiële wedstrijden."

Er is een begroting gemaakt van 1,8 miljoen euro. Een derde zit in de waarde van de grond en de opstallen, in bezit bij de gemeente Winterswijk. Voor de aanleg van baan en clubgebouw is 1,2 miljoen euro nodig, waarvan de helft door de provincie is toegezegd. De vereniging zelf denkt 75.000 tot 100.000 euro bij te kunnen dragen (bron).

Geen opmerkingen: