zondag 3 februari 2013

Verslag van de 3e Winterbosloop in Beek

Jeroen Reintjes
Fred Keurntjes pakt ook eindzege in Beekse bosloopcompetitie

Door Benno Stevering

BEEK – Fred Keurntjes uit Zevenaar won drie weken geleden de eerste editie van de Beekse bosloopcompetitie. Nu pakte de vijftigplusser eveneens de winst onder betere omstandigheden. Keurntjes verbeterde zijn eigen parcoursrecord in deze categorie met een tijd van 36.26 minuten. ´´Het is prachtig om hier in mijn trainingsdomein te mogen winnen. De omstandigheden waren beter dan in de eerste aflevering. Ook nu kwam de achtervolging niet dichterbij.´´  Bij de senioren bleef het record intact. Triatleet senior Luuk Siemes uit Ulft werd met 37.22 minuten tweede. Siemes boekte onder de hoede van trainster Wilma Bod van Atletico´73 de nodige progressie. Het was Erik Ormel uit de Heurne die met 38.37 minuten de derde plek opeiste. Marathonloper Michel Elshof uit Kilder werd vierde in 39.17 minuten. Triatlete Dorothe Vrieze uit Zelhem pakte na een felle strijd met Marlinde Doorn uit Rheden de eerste plaats in 42.40 minuten. Doorn die de eerste ronde het veld aanvoer werd tweede bij de vrouwen op twee tellen. Lisa te Molder uit Zieuwent die de eerste editie won, moest nu vanwege een verkoudheid genoegen nemen met een derde plaats. Wel wist ze het eindklassement op naam te zetten. 

Jeroen Reintjes uit Didam werd met 16.23 minuten winnaar op de vijf kilometer. Hij was superieur en duldde geen tegenstand. Bjorn Demkes uit Lievelde, lid van AVA’70 die de eerste editie won, werd tweede op enige afstand.  Reintjes over zijn zege: ‘’Het was makkelijker lopen dan met sneeuw of ijs. Je kon jezelf beter afzetten. Omdat ik volledig alleen op kop het tempo moest maken, was het daarentegen extra zwaar. Het werd een gevecht tegen mezelf. Op het vlakke terrein wist ik efficiënt gebruik te maken van de juiste loopstijl. Ik heb al eens 16.03 gelopen. Nu richt ik me op het baanseizoen, waarbij de tijden beter meetbaar zijn voor de te lopen afstanden. Ik train veel in de Beekse bossen. Het is mooi dat je dan ook kan laten zien wat je kan, temeer omdat het de afgelopen maanden wat minder ging.’’ Willy Gunsing zat bij de veteranen III boekt nog steeds progressie en zat dicht bij het record in zijn categorie. 

Hardloper Gert Nas uit Beek had aangegeven vanwege gezondheidsproblemen met hardlopen te moeten stoppen. Hij werd na afloop van de bosloopcompetitie door de organiserende Stichting Omloop Beek en zijn trainingsmaat Tonnie Schiphorst nog eens in de bloemetjes gezet. Voorzitter Jan Leuverink was bijzonder content met het grote aantal deelnemers die zondagochtend in de bossen rondom ´t Peeske aanwezig waren. 
Björn Demkes

Geen opmerkingen: