vrijdag 15 februari 2013

Apeldoorn dit weekend strijdtoneel nationale indoortitels

Het Omnisportcentrum in Apeldoorn
Zaterdag 16 en zondag 17 februari 2013 wordt het NK Indoor voor senioren in Omnisport Apeldoorn gehouden. Op 26 onderdelen wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap. Onder de deelnemers bevinden zich de tien atleten die de limiet hebben behaald voor de Europese Kampioenschappen indoor, 1 tot en met 3 maart 2013 in Göteborg. Komend weekend kunnen ook andere atleten zich kwalificeren voor dit EK. Limietpogingen kunnen worden gedaan tot en met zondag 24 februari 2013.

Programma
In totaal zijn ruim 400 atleten uit Nederland present voor hun kampioenschap in de schitterende accommodatie van Omnisport Apeldoorn. Nieuw is een pilot 400 meter horden op de indoor rondbaan, een weergaloze hindernisrace. Het NK-weekend heeft ook diverse side events, zoals op zaterdagochtend de Stentor Relays over 4×200 meter voor pupillen van de atletiekverenigingen uit de regio, een bedrijvenmarkt, op zondagochtend een 600 meter voor scholieren van de basisschool en de Athletics Arena die plezier, vermaak en sportiviteit biedt aan alle jeugdige NK Indoor bezoekers. Het officiële NK-programma start zaterdag om 11.50 uur, op zondag om 11.05 uur.

Organisatie
De organisatie voor komend weekend is in handen van drie atletiekverenigingen: AV’34, AV Daventria 1906 en AV Hanzesport, onder auspiciën van de Atletiekunie. Voorzitter van de organisatie Wim van Beek verheugt zich op het kampioenschap: “Maandagavond hadden we ter voorbereiding op de NK maar liefst 175 vrijwilligers bijeen in Omnisport. Ik ben blij dat we weer voor elkaar hebben gekregen zoveel mensen te mobiliseren voor ons evenement. Wat mij ook deugd doet is dat alle tien atleten die naar Göteborg gaan aan dit NK deelnemen.”
Kwalificaties voor EK Indoor (Göteborg, 1-3 maart 2013)
Thijmen Kupers (800 meter)
Mark Nouws (1500 meter)
Koen Smet (60 meter horden)
Fabian Florant (hinkstapspringen)
Eelco Sintnicolaas (zevenkamp)
Ingmar Vos (zevenkamp)
Dafne Schippers (60 meter)
Jamile Samuel (60 meter)
Madiea Ghafoor (400 meter)
Sharona Bakker (60 meter horden)
Komend weekend ontvangt u op de perstribune in Omnisport Apeldoorn een flyer met het programma, de Nederlandse indoorkampioenen sinds 1969, de actuele Nederlandse indoorranglijsten en de limieten voor de EK Indoor. Aanvullende informatie en het programma vindt u op de website nkindoor.nl.
Volgend weekend, zaterdag 23 en zondag 24 februari 2013 wordt in Omnisport Apeldoorn de AA-Drink NK Indoormaand afgesloten met de AA-Drink NK Indoor voor junioren AB (persbericht Atletiekunie).

Klik voor meer informatie op de volgende links

programma

deelnemers

site organisatie

Geen opmerkingen: