donderdag 18 juli 2013

Welk type loper ben jij?

Welk type loper ben jij?
Zelfkennis is het begin van succes. Luie lopers zoeken bijvoorbeeld best een partner met net dat ietsje meer motivatie. Competitiebeesten omringen zich dan weer beter met gelijkgestemde zielen.

Lamzak: moet naar buiten geduwd worden om te gaan lopen. Haat lopen.

Sociale loper: loopt alleen maar mee omdat er achteraf pintjes gedronken worden in de sportcafetaria.

Lifestyleloper: heeft in een tijdschrift of krant gelezen over de positieve effecten van lopen en wil het wel eens proberen. Maar eerst een nieuwe outfit kopen.

Strever: marathons en urban-runningtoestanden zijn nu eenmaal in en je moet toch één doel hebben in het leven?

Afvaller: 
met lopen verbrand je de meeste calorieën, toch?!

Fitnessfreak: wil gewoon fit zijn en werken aan een mooi, gespierd lichaam.

Competitiebeest: traint alleen maar om deel te kunnen nemen aan de Ten Miles en een béter resultaat te halen dan zijn vrienden.

Natural born runner: houdt van wind in de haren, de geur van lentebloesems en de prachtige vergezichten onderweg. Al de rest is bijzaak (bron).

4 opmerkingen:

Geert zei

Mijn type staat er niet echt bij. Ik mag graag trainen maar het liefst niet te hard en regelmatig een wedstrijdje lopen. Ook kan ik steeds meer genieten van een rustig trainingsloopje in een voor mij onbekende omgeving of een prachtige trail.

Welk type loper ben jij en waar kun jij van genieten?

Ingrid zei

Ik heb van elk type wel wat weg Geert.

Marco zei

Fitnessfreak

Gerrit zei

Ik denk dat ik een combi van de laatste twee ben, hoewel ik niet meer steeds sneller loop, maar wel nog alles eruit halen wil.

Maar genieten zoals afgelopen donderdag op de l'Alpe d'Huez is wel de kers op de taart! Ben ik blij dat ik de hardloopschoenen mee genomen had!