maandag 15 juli 2013

Presteer beter, begin de dag goed met een rondje rennen

Begin de dag met een rondje rennen!
We weten allemaal dat sporten goed is voor lichaam en geest. Maar met een fulltime baan, een gezin en een druk sociaal leven schiet het dagelijkse half uurtje bewegen er makkelijk bij in. ’s Ochtends sporten kan de oplossing zijn.

De overheid raadt aan dagelijks een half uur te bewegen, maar dat schiet er met een volle agenda gemakkelijk bij in. Train daarom ’s ochtends vroeg, alvorens u aan uw drukke dag begint. Zo voorkomt u dat uw sportmoment in het gedrang komt tussen bijvoorbeeld overwerken en een verjaardagsfeestje.

Bovendien is het ook gezond om de dag te beginnen met fysieke oefening. ‘Werknemers die vroeg in de morgen sporten, zijn vaak in een betere stemming. Ze zijn productiever en hebben gedurende de dag meer energie,’ zegt Tom Rath, auteur van het boek Wellbeing: The Five Essential Elements, tegen USNews.com


Daarnaast, wie laat in de avond nog gaat sporten, loopt het risico moeilijk in slaap te vallen en slaap is juist cruciaal om lichamelijk en geestelijk fit te zijn.

Begint uw werkdag al voor dag en dauw? Of bent u totaal geen ochtendmens? Dan is het natuurlijk raadzamer om een ander moment te kiezen. Het belangrijkste is dat u zich comfortabel voelt bij het trainingsmoment (bron)

1 opmerking:

Gerrit zei

Ik ben totaal geen ochtendmens, maar heb de afgelopen tijd tot mijn verbazing al twee keer om 6:15uur een training afgewerkt.

Eerst in Duitsland en afgelopen donderdag op de l'Alpe d'Huez!
Eerst vanuit het dorp afgedaald naar de beroemde of beruchte bocht zeven en toen weer terug omhoog!
Bocht zeven sliep nog toen ik er arriveerde, maar voor de rest was het een onvergetelijke ervaring.
Iets meer dan 6km omhoog in 38min met finish onder het echte spandoek van de Tour!