zaterdag 16 augustus 2014

Baan Archeus is er een met gouden randje voor Tom Bronts

Tom Bronts
Hij mag gerust een specialist genoemd worden in aanleggen van atletiekcomplexen, Tom Bronts uit Lelystad. De aanleg van het atletiekcomplex van Archeus aan de Vredenseweg is zijn 25ste al weer. Hij doet het met veel precisie en plezier voor zijn vak. Tom zal de komende maanden dagelijks te vinden zijn op De Hunenbulten, ook bij de aanleg van de alle atletiekfaciliteiten op de baan is de onderaannemer van CSC nauw betrokken. Over het feit dat de baan rood wordt in laats van de oorspronkelijke kleur blauw zegt hij : “Wees blij, ik ken een baan waarbij regelmatig dode zeemeeuwen zijn te vinden omdat deze vogels denken dat ze de zee induiken.”

De aanleg van een baan is altijd bijzondere klus: hoe zijn de weersverwachtingen bij essentiële aanlegmomenten van de baan en kloppen de afmetingen exact? Over dat laatste hoeft Tom zich geen zorgen meer te maken, de baan is vrijdag 8 augustus officieel nagemeten door mensen die speciaal uit Belgie voor de klus naar Winterswijk kwamen. . . Een baan moet minimaal 400 meter zijn en maximaal 400 meter en 12 millimeter. De baan van Archeus zat er perfect tussen in met 400 meter en 6 millimeter, men kan dus verder met de aanleg nu weer een horde genomen is (bron site Archeus).

2 opmerkingen:

theo stronks zei

Afgelopen donderdag even wezen gluren bij de buren.Ziet er imposant uit.Of het voor de herfst klaar is betwijfel ik.

Marco zei

Theo, uit betrouwbare bron heb ik zelf vernomen dat eind september al de eerste wedstrijd op de baan gehouden wordt. En dan wel dit jaar :)