zondag 17 augustus 2014

Trainingstriatlon bij de Slingeplas in Bredevoort

van links naar rechts Jan te Brake junior, Björn Demkes en Gerben Duenk
Vandaag is het zover. Een trainingstriatlon bij de Slingeplas in Bredevoort. Een tijdje terug stond er op Facebook een oproep van Hans Lammers wie er behoefte had aan een trainingstriatlon. De triatlon zou bestaan uit: 450 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. De weersvoorspellingen zijn niet goed en in de groepsapp geeft Hans Lammers afgelopen woensdag aan dat hij zelf niet meedoet omdat het te koud is. Ook zou Hans er zelf niet bij zijn. Wie wil kan de triatlon gewoon doen. Hans Lammers geeft vervolgens aan dat hij bij voldoende deelname wel aanwezig zal zijn.

Zondag 17 augustus 2014, welgeteld 3 deelnemers komen er opdagen. Dit mag de pret niet drukken. De deelnemers zijn Jan te Brake junior, Gerben Duenk en Björn Demkes. Om 11:00 uur is de start. Björn Demkes ligt op kop tijdens het zwemmen. Hij komt als eerste uit het water, gevolgd door Jan te Brake en vervolgens Gerben Deunk. Bij het fietsen neemt Jan te Brake de kop over van Björn. Björn ligt tweede, gevolgd door Gerben. De supporters staan de deelnemers in de kou aan te moedigen. Er zijn meer supporters dan deelnemers. De supporters bestaan uit: bijna de hele familie Balke, een gedeelte van de familie Demkes en Mark te Brake met zijn lieftallige vriendin en natuurlijk de organisator Hans Lammers.

Als de supporters bij de Slingeplas staan te wachten, zien ze dat Jan te Brake Junior als eerste bij de wisselplek aankomt. Snel hardloopschoenen aantrekken om vervolgens twee rondes om de Slingeplas te rennen. Björn wisselt als tweede en we zien dat hij snel achter Jan te Brake aanloopt. Gerben komt ongeveer 3 minuten later bij de wisselplek aan. Björn komt als eerste door en staat vervolgens deze plek niet meer af. Jan te Brake zal als tweede eindigen en Gerben als derde. Ze zien er alle drie nog topfit uit. Wat een sportmannen zijn het ook. Alle drie zijn ze binnen 1:10 uur gefinisht. Alle drie fietsen ze moe maar voldaan weer terug naar huis.

Hans Lammers bedankt voor het organiseren van deze trainingstriatlon. Het was een goede generale voor de triatlon op 31 augustus in Braamt.

Groeten Katja Demkes
Gerben Duenk
Björn Demkes
Jan te Brake junior

2 opmerkingen:

Geert zei

Mooi initiatief, ik gok dat er volgend jaar het dubbele aantal deelnemers is!

Unknown zei

Bedankt voor het bedanken Katja. Graag wil ik nog even het volgende vermelden: als je geïnteresseerd bent in triathlon en/of multi-duursport, kun je bij www.tricats.nl tercht voor meer informatie omtrent trainingsbegeleiding. Al;s er voldoende geïnteresseerden binnen AVA zijn is het misschien mogelijk om, binnen AVA, een aparte (triathlon)trainingsgroep op te richten.
Sportieve groeten van,
Hans Lammers
TRIathlon Coaching And Training Service