dinsdag 5 augustus 2014

Hans en Corry Sielias In Griekenland

Hans en Corry Sielias (2e en 3e van rechts)
Na een lange reis van 32 uur met 2 overnachtingen in Oostenrijk en Servië zijn we in het noorden van Griekenland aangekomen In het plaatsje Orma, waar we hebben ingeschreven voor een dansstage van 10 dagen .Het ligt vlakbij Loutra, dat bekend is vanwege zijn warmwaterbronnen. Er wordt 2x2 uur les gegeven per dag in Pontische, Thracische en Macedonische dansen. Wij vinden vooral de Pontische dans en muziek erg mooi. De Pontische muziek wordt meestal op maar 2 muziekinstrumenten gespeeld en wel een grote trom, waar met een groot en klein slaghout op geslagen wordt en een Lyra. Dit is een lang smal strijkinstrument die dus met een strijkstok wordt bespeeld. Voor geïnteresseerden zie You Tube.

Na 10 dagen dansen met s’avonds meestal nog een bezoek aan een dorpsfeest met muziek en dans, waren wij wel toe aan wat rust. Wij zitten nu 10 dagen op Pileon, in het plaatsje Tsjangarada, waar we al verschillende mooie wandelingen hebben gemaakt, met daarna een duik in de zee, waarvan het water heerlijk warm is. 

Ik zag dat de marathontrainingen ook waren begonnen, maar voor mij nog geen lange duurtrainingen, want daar is het wel iets te warm voor hier. Ik probeer soms s morgens vroeg een stukje te lopen, maar heb niet altijd zin om vroeg op te staan. Ik zal toch eind augustus wat meer moeten gaan lopen om niet te veel achterstand op te lopen. Aanstaande vrijdag vertrekken wij voor 5 dagen naar het Plasterimeer bij het plaatsje Karditsa. Dit is het voorlopig, iedereen de groeten uit een warm Griekenland en vooral de mensen van de marathon veel sterkte met de trainingen Want het is in Nederland ook warm hoor ik.


Groeten, Hans en Corry Sielias

1 opmerking:

Geert zei

Hoi Hans en Corry, mooi verhaal en leuk om zo een gedeelte van je vakantie te vullen. Ik wens jullie nog fijne dagen toe in Griekenland.