zondag 31 augustus 2014

Van der Wielen en Koster winnen 5 van Wijchen

Jesper van der  Wielen 
Na twee jaar op rij een tweede plaats heeft Jesper van der Wielen de derde editie van de 5 van Wijchen eindelijk weten te winnen. Hij deed dit in stijl door het parcoursrecord van Roy Hoornweg te verbeteren en bracht het record op 14.17 min. Bij de dames wist Maureen Koster haar titel te prolongeren. Ook zij verbeterde het parcoursrecord. Ze deed dit met grote klasse door maar liefst 15 seconde sneller te lopen dan in 2013.
Zijn doel was vooraf duidelijk; winst in de 5 van Wijchen. In 2012 werd Van der Wielen op de finish geklopt door Abdi Nageeye en vorig jaar was Roy Hoornweg hem te snel af. Uiteraard was Jesper er op gebrand om de hardloopwedstrijd in zijn geboorteplaats eindelijk eens te winnen. Even was het ook in 2014 spannend of het Jesper wel zou gaan lukken. De Marokkaanse Abdellah Dacha bleef de eerste ronde goed in zijn spoor en trok voor het publiek een sprintje richting de eerste doorkomst. Hij pakte hiermee de premie voor de tussensprint maar verspeeld ook energie. Jesper wist in de tweede ronde nog iets te versnellen en liep gemakkelijk weg bij zijn concurrent. Hij finishte met een halve minuut ruim voor de nummer twee Luc Schout, die in de tweede ronde ook Dacha nog voorbij ging.
Bij de Dames was het minder spannend maar zeker niet minder spectaculair. Favoriet en winnares van 2013 Maureen Koster nam in de eerste ronde direct de leiding. Ze bouwde haar voorsprong verder uit wat resulteerde in een prachtige tijd van 16.16 min. Achter haar maakte Marlin van Hal en Mariska Dute het podium compleet. De Zweedse Sarah Lahti kwam 10 seconde tekort voor ene plaats bij de eerste drie.
De race bij de recreanten werd gewonnen door Wijchenaar en AV Wijchen lid Koen Willems. Hij finishte met een tijd van 17.16 min exact 2 seconde voor de nummer twee. Bij de dames was Marielle Ferraye de snelste. Bij de junioren jongens ging de winst naar Alex de Groot van Cifla. Bij de mesjes junioren won Vera Trieling, ook van AV Wijchen.

Geen opmerkingen: