woensdag 7 januari 2015

Aankondiging van de 4e Kroese Wevers Cross in Winterswijk

De flyer van de Kroese Wevers Cross
Hunenbulten nieuwe locatie van Kroese Wevers Cross – Zondag 11 januari 2015
De vierde editie van de KroeseWevers Cross, op zondag 11 januari, zal plaats vinden vanaf de nieuwe locatie van Archeus aan de Vredenseweg in Winterswijk. De vorige drie edities vonden steeds plaats bij voetbalvereniging Vosseveld. Hemelsbreed liggen beide locaties slechts een paar honderd meter van elkaar af zodat een gedeelte van het parcours, het mooiste volgens de kenners, in de cross is gebleven.
De twee afstanden voor de senioren zijn niet gewijzigd. Er kan gelopen worden over 5 of 10 km. De start is op de Hunenbulten om 11.30 uur. De lopers van de twee afstanden komen door Landgoed Gossink van het Geldersch Landschap. De lopers van de 10 km lopen twee ronden en komen dus weer bij de Hunenbulten voor het begin van de tweede ronde. Voor de jeugd zijn er ook twee afstanden, beide starten om 10.45 uur. De loop over 1,4 km is voor jeugd t/m 11 jaar. De jeugd van 12 t/m 15 jaar loopt 2,8 km. De oudere jeugd loopt het parcours twee keer.
De organisatie had gehoopt dat het nieuwe atletiekcomplex in januari gereed zou zijn.“We moeten een beetje improviseren, maar er staat zeker een mooie cross op het programma” aldus medeorganisator Berto ten Brinke van Archeus. Omdat de rode toplaag op de baan pas in het voorjaar kan worden aangebracht is het deze editie uitdrukkelijk verboden om met spikes te lopen. Anders beschadigen de spikes de huidige ondergrond van de baan.
De komende tijd zal op deze website steeds het laatste nieuws rond de KroeseWevers Cross te vinden zijn. De voorinschrijving gaat via deze siteDe organisatie is zeer verguld met het hoofdsponsorschap van KroeseWevers, toonaangevend bureau in de regio op gebied van accountants en belastingadviseurs.
Ook in 2014 mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross.
Starttijden: 
10:45 uur Korte Jeugdcross
10:45 uur Lange Jeugdcross
11:30 uur Korte Cross
11:30 uur Lange Cross

Kosten
Het inschrijfgeld voor deelname aan de KroeseWevers Cross is gelijk gebleven. Voorinschrijvers van de beide Jeugdcrossen betalen €2,00. Deelname aan de Korte Cross bedraagt €3,00. Het inschrijfgeld voor de Lange Cross is €4,00. Bij na-inschrijving, op zondag 11 januari, bedragen alle inschrijfgelden €1,00 meer.

Inschrijven
Voorinschrijven kan deze link tot zaterdagavond 10 januari 2015 18:00 uur. Na-inschrijven en het ophalen van de startnummers kan in de kantine van de Hunenbulten tot 30 minuten voor de start van de betreffende afstand. Deelname aan de KroeseWevers Cross is voor eigen risico van de hardloper.  Met spikes lopen is niet mogelijk.



Interview over de Kroese Wevers Cross 2015: gemaakt door RTV Slingeland - met Wim Ruesink

Geen opmerkingen: